En Sıcak Konular

Rusya'da İslam karşıtlığı uyarısı

28 Aralık 2010 11:26 tsi
Rus müslüman yazar, yeni dönemde İslam'a karşı başlatılan savaşta Rusya'nın önemli yeri olacağını savundu.

Rus yazar Dilara Ahmetova, Avrupa'da son yıllarda sıkça tartışılan 'İslamlaşma' kavramı üzerine kaleme aldığı analizde, 2000'li yıllarda artık Avrupa'ya göçmen olarak giden Müslümanların dini kimliklerini bırakmak istemediğinin tam olarak ortaya çıktığını kaydetti.

Yazar tarihin sonunun gelmediğini ve insanların manevi değerlerini liberal düşünce karşısında kaybetmeye niyetlerinin olmadığını belirtti. Avrupa'nın büyük bir ırkçılık akımına kapıldığını söyleyen  Ahmetova, yeni Haçlı seferlerinin beklenmesi gerektiğini, Orta Doğu haritasında yeni savaşlar başlayabileceğini  iddia etti. Dünyanın yeni savaşının "İslamlaşma" sürecini önlemek maksadıyla yapılacağını da savunan Rus yazar, bu savaşta Rusya'nın da önemli bir yeri bulunduğunu öne sürdü.

Yazara göre, bunun anlaşılabilmesi için cami karşıtlarının ve Kurban bayramı törenlerine karşı çıkanların eylemlerini gözlemlemek yeterli. Ahmetova, bazı kesimlerin Rusya'da İslam karşıtlığını körüklemeye çalıştığını da belirtti. Vladimir Jirinovski'nin "yalnız Rusya'nın Avrupa'nın İslamlaşma sürecini durdurabileceği" açıklamasını hatırlatan Dilara Ahmetova, Rusya ile Avrupa'da yaşanan İslam karşıtlığının benzer olmadığını, Rusya'nın yerel halklarının Müslüman olduğunu ifade etti.

Ancak buna rağmen Rusya yöneticilerinin Müslümanlara yönelik tutumlarının anlaşılmaz olduğunu, Aydar Habibullin aleyhindeki suçlamaların, cami karşıtlığının, Ramazan ayında yapılan aramaların ortalığı daha da gerdiğini hatırlattı. Ayrıca göçmenlerin de önemli bir kısmının Müslümanlardan oluştuğunu ve onların ülkenin geleceği içerisinde daha belirgin yer işgal edeceğini öne sürdü.

Müslüman göçmenlerin dini yaşamlarının bölge halkını da etkileyeceğini, özellikle de Müslüman bayanların bu konuda etkili olacağının altını çizdi.

dunyabulteni



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,133 µs