En Sıcak Konular

Fazla personel okullara kaydırılacak

28 Aralık 2010 10:46 tsi
Türkiye'de bazı belediyeler çalışanlarının maaşını zamanında ödeyemiyor. Bunun sebebi belediyelerdeki personel kadrolarının şişkinliği.

Halen gelirin yaklaşık yüzde 98'ini personel giderine harcayan belediyeler mevcut. Yıllardır süren bu soruna neşter vurmak isteyen hükümet, 'torba yasa'ya konulan bir madde ile maaş ödeyemeyen belediye personelinin okul ve karakollara tayinini öngören bir düzenlemeye gidiyor. Böylece hem belediyelerin maaş yükü hafifleyecek hem de okul ve karakollardaki ihtiyaç karşılanacak. Halen belediyelerde 122 bin işçi kadrosuna karşın 174 bin kişi çalışıyor. 52 bin kişilik norm kadro fazlası işçi var. Norm kadro, belediyelerin hizmetlerini yürütebilmesi için ihtiyaç duyduğu kadro sayısı. Norm kadroda görünüp de ihtiyaç fazlası olan işçiler de mevcut. Yetkililer, okul ve karakollara gönderileceklerin 75 bini bulacağını belirtiyor. Belediyelerin yanı sıra il özel idarelerindeki ihtiyaç fazlası işçiler de aynı şekilde değerlendirilecek.

İhtiyaç fazlası işçilerin listesini belediyeler, yasanın çıkmasının ardından 45 gün içinde vali başkanlığındaki komisyona bildirecek. Komisyon, ilk etapta norm kadro fazlası işçileri okul ve karakollara atayacak. Norm kadroda olup ihtiyaç fazlası olan işçiler ise ayrı bir değerlendirme yapılarak ihtiyaç olan kurumlara vali tarafından atanacak. Komisyonun yapacağı atamalar il içinde olacak. Bu yolla özellikle okullardaki müstahdem ihtiyacı karşılanacak. 'İhtiyaç fazlam var' diyerek personel gönderen belediye 5 yıl yeni eleman alamayacak.

zaman


 
 



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,929 µs