En Sıcak Konular

Mason bağlantısı ortaya çıktı

28 Aralık 2010 09:36 tsi
Mason bağlantısı ortaya çıktı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı'nın mason localarıyla bağlantıları ortaya çıktı.

Ergenekon kapsamında haklarında iddianame hazırlanan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (ÇEV) mason localarıyla bağlantıları ortaya çıktı.
 
Zaman'da yer alan haberdeki soruşturma dosyasına giren bir rapora göre, iki dernek 'deşifre' olmamak için burslarını kestikleri bazı PKK'lı öğrencileri masonların üyesi olduğu Türkiye Yüksek Şûrası'na yönlendirildi. Resmî adı Türkiye Fikir ve Kültür Derneği olan şûranın, PKK eylemlerinde gözaltına alınan S.A., A.D.T. ve Ç.T.'ye burs verdiği tespit edildi. İddianameye giren ÇYDD toplantı notlarında, "İsmi deşifre olanların kayıtları silinsin, ancak burs verilmeye devam edilsin." deniyordu. Masonlarla ilgili rapor, derneklerin bu konuda farklı bir yöntem daha izlediğini ortaya koydu.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ÇYDD iddianamesinde yer alan suçlamalardan biri de, derneğin, PKK'lı oldukları belirlenen öğrencilere burs verdiği idi. İddianameye göre Ergenekon'a 'eleman temini' ile görevli olan ÇYDD ve ÇEV, eylemlerde kullanmak üzere ilişkiye geçtiği PKK'lı öğrencilere burs veriyordu. Aramalarda ele geçirilen ve iddianamede yer alan notlarda, 'PKK'lılara verilen bursların kesilmemesi' gerektiği aktarılıyordu.

İki dernekle ilgili ilginç bir bağlantı daha ortaya çıktı. ÇYDD ve ÇEV'in 'deşifre olmamak' için burslarını kestikleri PKK'lı öğrencileri mason derneklere yönlendirdiği ortaya çıktı. Söz konusu iddia, soruşturma kapsamında hazırlanan rapora da yansıdı. Edinilen bilgilere göre, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi S.A., 27 Kasım 2007 tarihinde Eminönü'nde PKK/Kongra-Gel terör örgütü tarafından bir aracın kundaklanması olayıyla ilgili gözaltına alındı. Üst aramasında, yasa dışı sözde Kürdistan dokümanları da çıktı ve tutuklandı. Rapora göre, ÇYDD'nin bursiyerleri arasındaydı. Dernekten 9 Kasım 2006 ile 11 Haziran 2008 tarihleri arasında toplam bin 800 lira burs aldığı tespit edildi.

28 Ağustos 2008 tarihinde Türkan Saylan ile x bayanın yaptığı telefon görüşmesinde, ismi belirtilmeyen bayan, Emniyet'in rektörlüğe S.A. ile ilgili bilgi verdiğini aktarıyor ve öğrenciye burs vermeye devam edip etmeyeceklerini soruyordu. Saylan ise, "Hayır hayır" dedikten sonra öğrenciyi burs işleriyle ilgili Filiz adındaki kişiye yönlendirmesi talimatını veriyordu. Ardından ilginç bir gelişme oldu. Avşar, bursun verilmediği yaz aylarının ardından yeni öğretim sezonuyla birlikte Türkiye Fikir ve Kültür Derneği'nden burs almaya başladı. Kendisine, 6 Kasım 2008 ile 30 Nisan 2009 tarihleri arasında toplam 700 lira burs verildi.

Bir diğer öğrenci de İÜ Hukuk Fakültesi öğrencisi A.D.T. O da 26 Aralık 2003 ile 16 Ağustos 2006 tarihleri arasında ÇYDD'den toplam 2 bin 615 lira burs aldı. Bu bursu alırken, 2004 yılı içerisinde, PKK/Kongra-Gel terör örgütünün o dönemdeki üniversite yapılanması olan BAGEH içerisinde üst kurulda faaliyet gösterdiği tespit edildi. Aynı yılın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginde yüzünü peçe ile kapatarak terör örgütünün kadın yapılanması bayrağını açtığı gerekçesiyle hakkında işlem yapıldı. Daha sonraki süreçte bursu kesildi ve o da Türkiye Fikir ve Kültür Derneği'nden burs almaya başladı. Kendisine, 1 Kasım 2007 ila 1 Ağustos 2008 tarihleri arasında 900 lira burs verildi.

ÇEV'den burs aldığı anlaşılan Ç.T. de bir PKK eylemine katılmaktan gözaltına alındı. Sonraki süreçte, 1 Kasım 2006 ile 31 Temmuz 2007 tarihleri arasında dernekten toplam 850 lira burs aldı. 3 öğrencinin bursunun kesilmesinin sebebi ise PKK ile bağlantıları değil, yıl sonunda not dökümlerini getirmemeleri.

Öğrencilerin sabıka durumlarını takip etmiyoruz

Türkiye Fikir ve Kültür Derneği, burs için ilan vermiyor. Tamamen kapalı bir sistem. Yüksek Şûra, zaten kapalı ve gizemli bir yapı olan mason locasının üzerinde ve daha da içe dönük bir oluşum. Birçok insanın yerini dahi bilmediği Şûra'ya, dışarıdan herhangi bir insanın normal bir derneğe girer gibi girebilmesi de mümkün değil. 33 dereceli bir mason olan Yüksek Şûra'nın başkanı Avukat Mehmet Güven Akçar, üç öğrencinin kendilerinden burs aldığını doğruladı. Ancak herhangi bir kasıtlarının olmadığını savundu. Akçar, "Ben bunları bilmiyordum, sizden öğrendim. Bizim için hoş bir hadise değil tabii. Öğrencilerin sabıka durumlarını takip etmiyoruz. Bu, büyük bir eksiklik. ÇYDD ve ÇEV'le hiçbir ilgimiz yok. Bizim, öğrencilerin bu tür bağlantılarını tespit edebilmemiz mümkün değil. Bilinçli olarak yapılmış bir işlem kesinlikle değil. Öğrenciler burs verdiğimizi kulaktan kulağa duyup geliyorlar." diye konuştu.



Bu haber 1,241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,928 µs