En Sıcak Konular

Başkonsolos'a bıçaklı saldırı

28 Aralık 2010 09:28 tsi
Başkonsolos'a bıçaklı saldırı Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği Hukuk ve Konsolosluk Bölüm Başkanı Başkonsolos Thomas Eberhard Schultze, bıçaklı saldırıya uğradı. Bacaklarından yaralanan ve aşırı kan kaybeden Schultze, hastaneye kaldırıldı.

Başkonsolos'un durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre olay, dün saat 23.00 sıralarında Mevlana Bulvarı üzerinde gerçekleşti. İddialara göre, eşiyle beraber şehir merkezine giden Schultze'yi, içerisinde 3-4 kişinin bulunduğu başka bir araç taciz etmeye başladı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin tacizinden kurtulmak için yol üzerinde bulunan bir benzin istasyonuna giren Başkonsolos'un peşindekiler takibi bırakmadı. Araçlarından inen magandalar, bıçaklarla Başkonsolos'a saldırdı. Bacaklarından yaralanan ve damarları kesilen Schultze kanlar içinde kaldı.

İstasyon çalışanları, yakın bir yerdeki özel hastaneye giderek yardım istedi. Olay yerine gelen ambulans, Başkonsolos'u Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Ana damarlarından bir tanesi kesildiği için aşırı kan kaybeden ve acil olarak ameliyata alınan Schultze'nin hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.

Yaşanan olayın hemen ardından benzin istasyonuna Ankara Emniyetine bağlı olay yeri inceleme ve cinayet büro ekipleri geldi. Burada bir süre araştırma yapan polis ekipleri, istasyonun güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Çalışanların ifadelerine de başvuran polis ekipleri, magandaları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Bir görgü tanığı, iki aracın benzin istasyonu içerisine girdiğini, plakadaki harf grubu CD olan araçtan inen şahsın "Polis imdat" diyerek bağırdığını duyduklarını söyledi. Tanık, "Bağırışma üzerine biz dışarı çıktık. Pompaların olduğu kısımda kavga vardı. CD plakalı araçtan inen şahsı bıçakla yaraladılar. Biz de hemen arka taraftaki hastaneye koştuk. Oradan doktor geldi ve şahıs ambulansla hastaneye kaldırıldı" diye konuştu.

Olayı öğrenen elçilik görevlileri de hastaneye gelerek başkonsolos hakkında bilgi aldı.



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs