En Sıcak Konular

Öz'den 'internet andıcı' hamlesi

28 Aralık 2010 08:56 tsi
Öz'den 'internet andıcı' hamlesi
Genelkurmay’ın İnternet Andıcı sorularına verdiği cevaptan tatmin olmayan Savcı Öz, eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve Tümg. Çubuklu’yu ifadeye çağırmaya hazırlanıyor.

Kara Propaganda Siteleri soruşturması kapsamında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün Genelkurmay Başkanlığı’na gönderdiği 20 maddelik sorular zincirine Genelkurmay Başkanlığı yine tam olarak cevap vermedi. Genelkurmay’ın özellikle Öz’ün talimat yazısındaki “Andıcın emrini veren kim” sorusunu cevaplamadığı belirtildi. Genelkurmay’dan beklediği cevapları alamayan savcı Öz’ün eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ifadesini almak için hazırlıklar yaptığı öğrenildi.

YENİ GELİŞMELER YAŞANIYOR

“Kara propaganda yapmak ve hükümeti yıpratmak” amacıyla kurulduğu iddia edilen internet siteleriyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma savcısı Zekeriya Öz geçtiğimiz aylarda Genelkurmay Başkanlığı’na 20 maddelik bir talimat yazısı göndererek, “Andıçın hazırlanmasında hangi Genelkurmay yetkilisi emir verdi”, “Albay Dursun Çiçek soruşturmasında ortaya çıktığı gibi benzeri belgeler imha edildi mi”, “İnternet sitelerinin kuruluş amacı nedir”, “Siteler satın alındıktan bir ay sonra neden kapatıldı” gibi sorulara cevap istemişti.

ÖZ’DEN YENİ HAMLELER GELECEK

Savcı Öz’ün, soruşturmayla ilgili detaylı sorularına Genelkurmay’dan cevap geldi. Ancak, Savcı Öz’ün talimat yazısındaki sorulara açıklayıcı cevaplar verilmediği kaydedildi. Genelkurmay’dan gelen cevapları yeterli bulmayan Öz’ün, yeni hamleler yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Savcı Öz’ün, soruşturma kapsamında ifade vermeye çağırdığı ancak bir türlü ifade vermeye gelmeyen bazı muvazzaflar ile daha önce ifade çağrısı yapmadığı bazı isimleri ifadeye çağıracağı ifade ediliyor.

Başbuğ’u ifadeye çağırabilir

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız ve bazı muvazzaf askerlerin ifadesi alınmıştı. Ancak, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve bazı generaller, sürekli rapor alarak ya da görev mazereti bildirerek ifade vermeye gelmemişlerdi. Genelkurmay’dan gelen cevapları yeterli bulmayan Öz’ün, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun ifadesine başvurmak için harekete geçtiği öğrenildi. 

star

 



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,584 µs