En Sıcak Konular

Baydemir karşılamasa da Gül ziyarete gidecek

28 Aralık 2010 08:33 tsi
Baydemir karşılamasa da Gül ziyarete gidecek
Demokratik özerklik ve iki dilli yaşam tartışmalarının hararetlendiği bir dönemde Diyarbakır’ı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için hazırlıklar dört koldan sürdürülüyor.

Ekim ayında Mardin ve Batman’ı ziyaret eden, yılın son iki gününü 30 ve 31 Aralık tarihlerini de Diyarbakır’a ayıran Cumhurbaşkanı Gül’ün “Silahlı mücadele miadını doldurdu” sözleri üzerine partisi tarafından ‘Eşbaşkan’ atanan BDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı Gül’ün programını hazırlayan danışmanları da Gül’ün büyükşehir belediyesini ziyaret etmek istediğini Diyarbakır Valiliği’ne bildirdi. Valiliğin; “Ya Osman Baydemir havaalanına karşılamaya gelmezse” sözleri üzerine danışmanların, “Cumhurbaşkanımız bu gezide kentin belediye başkanını mutlaka ziyaret etmek istiyor. Baydemir karşılamaya gelmese dahi bunu programa dahil edin, bu ziyaret mutlaka olsun” dediği öğrenildi.

Osman Baydemir’in yakın çevresi ziyaret ile ilgili kendilerine resmi bir program ulaşmadığını, ancak bir aksaklık olmaması halinde Baydemir’in de havaalanına karşılamaya gideceğini belirtiyor.

İKİ AYRI RAPOR HAZIRLANIYOR
Makamında ilk kez bir cumhurbaşkanı ağırlayacak olan Baydemir ise Kürt sorunu ve kentin çözüm bekleyen sorunları ile ilgili Gül’e iki ayrı dosya sunacak. Cumhurbaşkanı Gül, iki günlük Diyarbakır gezisinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle toplanıp tarihi mekânları gezecek. Gül’ün akşam da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Bir Kış Masalı ‘Çirokek Zivistane’ oyununu izleyip Kürtçe, Türkçe, Süryanice şarkıların seslendirildiği bir konsere katılması bekleniyor. Gül geceyi Diyarbakır’da geçirecek.

haberturk

 



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,940 µs