En Sıcak Konular

Türkiye Diyanet Vakfı'nda toplu istifa

27 Aralık 2010 14:10 tsi
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yürütme Kurulu ve Komisyon üyelerinden 28 kişi istifa etti. Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut, görevden alınan Ayşe Sucu başkanlığında yeni bir oluşum içinde olacaklarını söy

Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sucu'nun 25 Aralık'ta görevinden alındığını hatırlattı. Sucu'nun Kadın Faaliyetleri Merkezi'nin temellerini attığını ve 12 bin üyesi ile Türkiye'nin en güçlü kadın kuruluşu haline getirdiğini söyleyen Karabulut, "Bu kurum, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Ayşe Sucu Hanımefendi'ye hazır olarak verilmemiş, tam tersine bizzat Ayşe Sucu hanımefendi, bir projeyle vakfa gelmiş, teklifi üzerine vakıf; hiçbir üyesi hiçbir yapılanması olmayan bu yeni çalışmayı başlatmasını kendisinden istemiştir." dedi. Her yapılan işin onu gerçekleştiren kişiyle hayat bulduğunu kaydeden Karabulut, "Bu başarının ilmek ilmek işlenerek her gün daha çok kadınımıza, daha çok insanımıza, daha çok aileye ulaşmasının tek başına mimarı Sayın Ayşe Sucu'dur. Onun liderlik vasfıdır." diye konuştu.

Sucu'nun her kuruma, cemaate, her siyasi partiye aynı mesafade durarak adeta siyaset üstü bir duruş sergilediğini kaydeden Karabulut, şöyle devam etti:

"Çağdaş kadının da dindar olabileceğini göstermiştir. Biz onunla, insanın dış görünüşü ile değil, kafasıyla yüreği ile hizmet götürebileceğini öğrendik. Burası dini, doğru anlamayı ve anlatmayı, demokratik ve cumhuriyetçi bir anlayışla kültürel geleneğimize sahip çıkmayı, kısaca çağdaş ve İslami bir aile yapısı oluşturmayı amaç edinmiştir."

"BU MERKEZ HERKESE AÇIK"

Kadın Faaliyetleri Merkezi'nin, Türkiye Diyanet Vakfı'na bağlı bir merkez olarak çalışsa da artık bir sivil toplum kuruluşu yapısında olduğunu söyleyen Karabulut, "Hatta kazandığı çağdaş kimlikle, kadın-erkek, genç-yaşlı, eğitimli-eğitimsiz, toplumun her kesimine hatta farklı din mensuplarına, farklı inanışlara sahip olanlara; dini, kültürel, sosyal değerler kazandırmayı, var olan değerlerimize sahip çıkarak güçlendirmeyi kendisine hedef almıştır." dedi.

Ateistlerle bir yakınlaşma olduğu yönünde çıkan haberleri de hatırlatan Karabulut, "Tabii ki bu merkez herkese açık. Keşke her kesimden, her dinden, her anlayıştan insan bu merkezde bu bilgilere ulaşabilseydi." ifadesini kullandı.

Sucu'nun bu kadar farklı yapıdaki izleyici kitlesine hitap etmeyi gerçekleştirerek bir zoru başardığını söyleyen Karabulut, "Yalnızca bu bile İslami kucaklayışın en güzel örneğidir." şeklinde konuştu.

Merkezin herhangi bir sivil toplum kuruluşu değil, öncelikle bir kadın kuruluşu olduğunu dile getiren Karabulut, kadın sorunlarını ele alan birçok kurum ve kuruluş bulunduğuna işaret etti. Karabulut, "Ancak biz, inanan, dindar ve çağdaş kadının toplumsal fonksiyonlarını, aktif yaşantısını devam ettirirken, dini yaşayabilmesine, dini, hayatın içine taşıyabilmesine yardımcı olmayı kendimize misyon olarak aldık." dedi.

Kadının, anne, eş ve eğitmen olarak sosyal hayatın pek çok yerinde görev aldığını belirten Karabulut, "Çağdaş ve dindar kadının, sosyal yaşamdan kopmadan, dindar ve sosyal olma arzusunu ve toplumdaki yerini bir kez daha sorgulamaya kalktığımızda, Türkiye Diyanet Teşkilatı'nın bu konuyu ele almak gibi bir yükümlülüğü olduğuna inanıyoruz. İşte bu merkez, bu çok özel görevi yerine getirme sorumluluğunu taşıyordu." diye konuştu.

Merkezin, dini ve kültürel değerlere sahip nitelikli ve donanımlı bir gençlik kazandırılması konusuna da çok önem verdiğini aktaran Karabulut, "Din, felsefe, tarih, edebiyat, Osmanlıca, tefsire giriş, Arapça, İngilizce, musiki, resim, hat ve tezhip gibi insanın eksikliklerini tamamlamasına, kendini tanımasına yardımcı olmak, ona bir farklılık bilinci kazandırmak maksadıyla, merkezimizde çeşitli dersler ve seminerler düzenlenmekte. Bu seminerlerin hemen hepsi alanında adeta duayen olmuş isimler tarafından verilmekte. Örneğin, Prof. Dr. Saim Yeprem, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Hilmi Yavuz, Prof. Dr. Ahmet İnam, Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş, Prof. Dr. Hakan Poyraz isimlerini zikrettiğim değerli hocalarımız, hem verdikleri seminerlerle hem de danışma kurulumuz olarak her zaman bize destek vermişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

"AYŞE SUCU'NUN HİZMETLERİNİN TEŞEKKÜRÜ BU OLMAMALIYDI"

'Yapılan çeşitli çalışmaların hemen hepsinde yaşanan kalabalık ve izdihamın toplumdaki bir açlığı, bir ihtiyacın karşılandığının göstergesi' olduğunu belirten Karabulut, şöyle devam etti:

"Ancak bu çalışmalar, hedefler Sayın Başkan'ımızın görevden alınması ile birlikte sona ermiştir. Görevden alınma gerekçesi yeniden yapılanma olarak gösterilmiştir. Sayın Ayşe Sucu'nun başarısız ve liyakatsız olmadığını biliyoruz. Yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler dikkate alınarak, ya bu yeni yapılanmaya onunla devam edilmesini ya da taltifen ve takdiren yeni bir göreve atanmış olmasını arzu ederdik. Sayın Ayşe Sucu'nun hizmetlerinin teşekkürü bu olmamalıydı."



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,231 µs