En Sıcak Konular

Üniversitede öğrenci açılımı

27 Aralık 2010 13:51 tsi
Yumurta ve boya tüpü atma eylemiyle gündeme gelen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerinin sıkıntılarını birebir dinlemek isteyen yöneticiler, “öğrenci açılımı” başlattı.

Geçen haziranda göreve başlayan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, öğrenci temsilcileriyle biraraya gelerek problemlerini dinledi. Fakülte, bölüm ve sınıf temsilcileriyle farklı bölümlerden gelen 30'a yakın öğrenciyle yemekhanede görüşen Dekan Erdem, öğle yemeği ikram etti ve ulaşımdan başörtüsüne kadar bir dizi sıkıntılarını dinledi.

Bugüne kadar böyle bir ortamda yöneticilerle buluşamadıklarını dile getiren öğrenciler de Erdem’e teşekkür etti. Dekandan gelen yemek davetinin kendilerini çok sevindirdiğini belirten öğrenciler, karşılaştıkları problemleri etraflı bir şekilde anlattı. Kampüs içi ve şehiriçi ulaşım imkanlarının yetersizliğinden yakınan öğrenciler, özellikle ikinci öğretim programlarında okuyan arkadaşlarının ciddi ulaşım zorluğu çektiğini, kış şartlarında uzun süre duraklarda beklediklerini ifade etti. Kampüs içi sosyal yaşamın canlandırılmasını ve toplulukların daha işlevsel hale getirilmesini isteyen öğrencilerin yakındığı bir başka konu da öğretim elemanlarının sınav ve not politikası oldu. İstisnai olmakla birlikte bazı hocalarının notu silah olarak kullandığını idida eden öğrenciler, bilimsel çalışmalardan da yeteri kadar haberdar olamadıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin dilek ve şikâyetlerini ayrıntılı olarak dinleyen Prof. Dr. Ahmet Erdem ise, “Ulaşım, maalesef sadece bizim yetkilerimiz çerçevesinde çözülecek bir problem değil. Konuyu yetkili mercilere taşıyıp çözüm olanaklarını araştıracağız. Öğretim elemanları ile ilgili şikâyetlerinse ilk elden takipçisi olacağım.” dedi.

Bir hocanın kendisini bilimsel yetkinliği ve eğitim öğretimdeki yeterliliğiyle kanıtlaması gerektiğini söyleyen Dekan Erdem, “Yaşadığınız sorunları somut ve yazılı olarak bize ve yetkili makamlarımıza ulaştırdığınız takdirde olayı hassasiyetle araştırır, gerekeni yaparız.” şeklinde güvence verdi. Derslerin daha çok uygulama araştırma bağlamlı olarak yapılması için önümüzdeki yaz dönemine yönelik çalışma başlattıklarını belirten Erdem, yaklaşık bin öğrencinin yararlanabileceği donanımlı birbilgisayarkullanma merkezinin de müjdesini verdi.

Toplantının demokratik ve duyarlı bir yönetişim projesi için attıkları ilk adım olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Erdem, “Bu tür sohbet toplantılarını, hem öğrencilerimizle hem de fakültemizin akademik ve idari personeliyle bundan sonra düzenli olarak yapacağız. Sevinerek görüyoruz ki fakültemizde başlattığımız bu uygulama,üniversiteve kent yönetimi tarafından da benimsendi. Bizden sonra rektörümüz ve belediye başkanımız başta olmak üzere diğer yöneticilerimiz ve kent eşrafımız, öğrencilerin sorunlarını gündeme alan bir toplantı düzenliyor.” diye konuştu.
Toplantıya katılan fakülte öğrenci temsilcisi Erdal Güneş ise, “İlk kez bir yönetici hocamızdan, böylesine samimi ve sorunlarımıza odaklı bir yaklaşım görüyoruz. Kendisi makamında değil, yemekhanemize tek başına, yanında hocalarımız olmadan gelerek, arkadaşça bir ortam içinde sorunlarımızı ayrıntılı olarak dinledi.” dedi.

cihan



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs