En Sıcak Konular

Son üç gün: Ya özel ya devlet

27 Aralık 2010 12:59 tsi
Hem devlet hastanelerinde hem özel hastanelerde çalışan doktorlara Sağlık Bakanlığı tarafından 31 Aralık’a kadar süre tanıdı. Ya Özel ya devlet.

Devlet hastanelerinde kadrolu hekimlerin, özel hastanelerde çalışmalarına yasak getiren Sağlık Bakanlığı, hastane yönetimlerine 31 Aralık’a kadar süre tanıdı. Özel hastaneler, yılbaşı itibarıyla devlet ve üniversite hastanesinde çalışan hekimini çalıştıramayacak.

31 ARALIK’A KADAR DEVLETTE GÖREVLİ DOKTORLARI İŞTEN ÇIKARIN

Sağlık Bakanlığı, hem devlet hastanesinde ve üniversite hastanesinde hem de özel hastanede çalışan hekimlere göz açtırmıyor. Tam Gün Yasası’nın ardından hekimlerin sadece hastanede ya da özelde çalışabileceğini savunan Bakanlık, geçen hafta, Türkiye’de hizmet veren tüm özel hastane yöneticilerini toplayarak, 31 Aralık’a kadar hastanelerinde çalışan aynı zamanda devlet ya da üniversite hastanesinde görev yapan hekimleri işten çıkarmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı, yılbaşında yasalaşarak yürürlüğe giren ancak CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürmesiyle hekimlerin mesai saatleri dışında özelde çalışmaları başta olmak üzere bazı maddeleri iptal edilmesine rağmen Tam Gün Yasası konusunda, özel hastanede çalışan ve muayenehane işleten hekimlere “ya hastane ya özel” seçimi yapmaları konusunda baskı yapıyor. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından tüm il sağlık müdürlüklerini harekete geçirerek, devlet hastanesinde çalışırken muayenehane işleten hekimlere, muayenehane denetimlerini sıklaştıran Bakanlık, yönetmelik değişikliği yaparak, muayenehane açma kriterlerini zorlaştırdı. Muayenehane denetimlerinin sıklaşmasının ardından Bakanlık, özel hastanelere hekim kadrosu vermeyerek doktorların özel hastaneye gitmesinin önüne geçmek istedi.

YA DEVLETTEN AYRILSINLAR YA ÖZELDEN

Bakanlık son olarak da özel hastane yöneticilerini bir araya toplayarak, hastanelerinde devlet ya da üniversite hastanesinde çalışan hekim çalıştırmamalarını istedi. Sağlık Bakanlığı  Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Koçak, geçtiğimiz hafta tüm Türkiye’deki özel hastane yöneticilerini Bakanlığa çağırarak, devlet ya da üniversite hastanelerinde çalışan doktorları 31 Aralık tarihine kadar işten çıkarmalarını söyledi. Koçak, özel hastane yöneticilerine, “Hastanenizde görev yapan doktorlarınızla tek tek konuşun. Ya devlette çalışsınlar ya da özelde. Kararlarını 31 Aralık’a kadar versinler, ya sizden ayrılsınlar ya da devletteki görevlerinden istifa etsinler” dedi.

dunyabulteni



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs