En Sıcak Konular

Cemevine saldırıda provakasyon kokusu

27 Aralık 2010 12:00 tsi
Cemevine saldırıda provakasyon kokusu "Bu saldırı hala şüpheli bir saldırıdır. Hiç kimse, hiçbir şekilde saldıranları tanımıyor. Saldıranları görende yok"

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Şahintepesi Mahallesi'nde Veli Baba Cemevi saldırıya uğradı. Yüzleri maskeli bir grup Cemevi'ni taşladı. Anadolu Ajansı saldırının Cemevi'nde asılı Türk bayrağının indirilmesi için yapıldığını ileri sürerken bu haber nedeniyle yüzlerce Alevi mahalle sakini toplanarak Kürtlere karşı sloganlar attı. Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu ise Veli Baba cemevine saldırının Kürtler tarafından yapılmadığını söyledi.

Veli Baba Cemevi'nin taşlanması birçok yorumcu tarafından "provokatif", "kuşkulu" olarak nitelendi. İbadethanelerinin saldırıya uğradığını duyan Aleviler Başakşehir'e akın etti. Cemevi önünde biriken kalabalık ellerinde sopalarla saatlerce bekledi.

Mahallede yaşayan Kürtler atılan sloganlardan ve sorumlu tutulmaktan rahatsız olup tepki gösterdi. Alevi ve Kürt komşular arasındaki tırmanan tartışma arayan giren mahalleliler tarafından engellendi. Cemevi yöneticileri saldırı sonrası topluluğa "provokasyona gelmeyin" çağrısı yaptı. Bölgede gerilim devam ediyor.

Medyanın Türk bayrağını gerekçe göstermesine, Aleviler ve Kürtler arasında bir gerilim yaratılmasına karşı bir açıklama yapan Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Cemevi'ne yapılan saldırının kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen organize saldırı olduğunu söyledi.

Kenanoğlu, Gazeteyol'a yaptığı açıklamada Hubyar Sultan Alevi kültür Derneği başkanı Ali Kenanoğlu, cemevi yetkilileri ve bölge dernekleri ile yaptığı görüşme sonrası, bu saldırının bölgede bir Alevi- Kürt çatışması yaratmak isteyen güçler tarafından organize edilmiş bir iş olduğunu söyledi.

Cemevi yetkilileri ve bölge derneklerinin temsilcileriyle yapılan toplantının ardından Gazeteyol'a açıklama yapan Ali Kenanoğlu, bir 'bayrak' meselesinin olmadığını, ne olaydan önce, ne de olaydan sonra cemevi önünde bir bayrak bulunmadığını söyledi.

Olay öncesinde iki grup arasında hiçbir tartışmanın yaşanmadığını, 60 – 70 kişilik bir grubun birden bire ortaya çıkarak Cemevine saldırdığını belirten Kenanoğlu, "Arkadaşların belirttiği, bu bölgede hiçbir topluluk, hiçbir ilin yurttaşı ile bir sorunlarının olmadığıdır. Ayrıca bir Alevi – Kürt sorunu da bulunmamaktadır. Bu saldırı bir Kürt saldırısı değildir. Bu saldırı hala şüpheli bir saldırıdır. Hiç kimse, hiçbir şekilde saldıranları tanımıyor. Saldıranları görende yok."dedi.

Cemevinde bulunan kamera sisteminin dün akşam kayıtta olmamasını da manidar bulan Kenanoğlu; "Bu cemevini ağırlıklı olarak Zile Karacaören köylüleri kullanıyor. Dün akşam düğün olduğu için herkes düğünde bulunuyor. Sadece iki ailenin görgü cemi varmış. Olayın böyle bir akşamda gerçekleştirilmesi de dikkat çekici" dedi.



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,170 µs