En Sıcak Konular

Almanya karla mücadelede çaresiz kaldı

26 Aralık 2010 18:54 tsi
Almanya'da aşırı kar yağışı ve soğuk hava, belediyelerin halka sunduğu hizmetleri de vurdu. Birçok belediye yağan karı temizlemeye yetişemedi. Sadece ana yolların temizlenebildiği şehirlerde ara yollarda kardan dolayı sıkıntı yaşandı.

Almanya'nın bu sene en çok kar alan bölgelerinden Warendorf Belediyesi ekipleri kar temizleme işlemlerinde yetersiz kalınca halktan yardım istedi. Vatandaşın evinin önündeki karları yollara atarak trafiği olumsuz yönde etkilediğini belirten Warendorf Belediyesi sözcüsü Josef Tertilt vatandaşlardan karı yollara değil boş alanlara yığmalarını tavsiye etti.

Kar ve buzlanma çok sayıda kazayı da beraberinde getirdi. Dortmund'da şehrinde bazı işyerlerinin çatısı çökerken, hava ve demiryolu trafiğinde gecikmeler yaşandı. Münster'de bir okulun çatısı çöktü. Ennepetal şehrinde kara saplanan bir ambulans yardım ekipleri tarafından kurtarıldı. Hanover ve Berlin kentleri arasındaki demiryolu ulaşıma kapanırken Aachen kentinde çatıda biriken kar nedeniyle iki yüzme havuzunun çatısı çöktü. Olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Alman Otomobil Kurumu ADAC ise, yola çıkacakları uyardı. Sürücülere depoları dolu bir şekilde yola çıkmalarını öneren ADAC, sürücülere kürek, fırça, kar kazıyıcı gibi gereçleri yanlarına almalarını tavsiye etti. ADAC, oluşabilecek uzun kuyruklarda bekleme sırasında içecek ve gerekli gıda almaları konusunda önerilerde bulundu.

Bavyera eyaletinde de yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Eyaletin bazı kesimlerinde cumartesi gecesi derecelerin eksi 15'i gördüğünü belirten yetkililer, bu denli dondurucu soğuklarda yollara atılan tuzların buzlanmayı önleyemeyebileceğini ifade edip sürücüleri uyardı. Regensburg polisi bölgede cumartesi günü 35 trafik kazası meydana geldiğini bildirdi. Eyaletin Hof kentinde ise, aşırı kar nedeniyle bir deponun çatısının çöktüğü ve 500 bin Euro'luk zarar oluştuğu gelen haberler arasında.

Schalke 04'ün stadı çöktü

Schalke 04 takımının maçlarını oynadığı Veltins Arena'nın çatısı da aşırı kar yağışına dayanamayarak çöktü. Üstü kapalı olduğu kışın atletizm oyunları için tercih edilen stadda önümüzdeki hafta yapılacak olan müsabakalar ertelendi.

Zaman



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs