En Sıcak Konular

Kazan: Ergenekon'un çok büyük eksik tarafları var

26 Aralık 2010 18:54 tsi
Adalet eski bakanlarından Şevket Kazan, Ergenekon davasında bugüne kadar bir ilerleme kaydedilemediğini savunarak, "Bizim açımızdan Ergenekon davasında çok büyük eksiklikler var." dedi.

Refahyol Hükümetinin Adalet Bakanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Reyhanlı İlçe Teşkilatının kongresi için geldiği Hatay'da, Ergenekon soruşturmasını değerlendirdi. Reyhanlı kongresinden sonra Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Kazan, Ergenekon soruşturması hakkında "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Önemli bir şey olmadığı takdirde davaların açılamayacağına işaret eden Kazan, "Dava açılmış, davalar görülüyor. Ateş olmayan yerden duman tütmez. Mutlaka önemli bir şeyler var ki bu kadar önemli kişiler hakkında bu davalar açıldı. Dava, kolay kolay açılmaz. Önce delilleri toparlayacaksın, sonra davayı açacaksın. Eğer toplanan delillerle açılan davada bir ilerleme yaşayamazsınız bu kez davayı açanlar sıkıntılı anlar yaşarlar." diye konuştu.

Kazan, Ergenekon davasında Çevik Bir, Osman Özbek'in isimlerinin yer almamasından dolayı davayı eksik olarak gördüklerini ifade etti. Kazan, şöyle dedi:

"Fakat ben bir şeyi merak ediyorum. Bu komutanlar hakkında bu davayı açtılar da ben bir şeyi merak ediyorum. 28 Şubat sürecindeki komutanlar hakkında neden açmadılar. Nerede Çevik Bir? Çevik Bir, 28 Şubat'ın meşhur komutanı. Nerede Osman Özbek? Jandarma Komutanı vardı. Erbakan Hocaya hakaret etmişti biliyorsunuz. Nerede onlar? Yoklar. Nerede yargıya baskı yapan Genel Kurmay brifinglerini düzenleyen Fevzi Paşalar? Neredeler? Yoklar. O zaman esas sorulması gereken yakın tarihin en önemli olayının sorumlusunu sormuyorsunuz. Siz kalkıyorsunuz Kenan Evren hakkında geçici anayasa kanunuyla uğraşıyorsunuz. O zaten zaman aşımına uğramıştır. Açık, belli. Ceza, zaman aşımı da geçmiş. O zaman yapacak bir şey yok. Zaten bugüne kadar da ihbar mektuplarından başka bir şey olmadı. İhbar mektubundan da bir şey çıkmadı. Onun için Ergenekonun bizim açımızdan çok büyük eksik tarafları var."



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,716 µs