En Sıcak Konular

Temizöz'ün avukatından yargıya rest!

26 Aralık 2010 09:14 tsi
Temizöz'ün avukatından yargıya rest! Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasında Temizöz'ün avukatı Özhan, mahkeme heyetine adeta rest çekti.

Özhan, mahkeme başkanı Yılmaz'a, "Siz 9 kez müebbet verseniz de Yargıtay bunu 3 yıla indirecek." dedi.

Güneydoğu'da 1993-95 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetlerden sorumlu oldukları iddiasıyla, eski Kayseri İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Bugüne kadar görülen 22 duruşmaya katılan sanık avukatlarının, savunmadan daha çok savcı ve mahkeme heyetini eleştirmesi ve tehditvari sözler sarf etmesi dikkat çekiyor. Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında da benzer şeyler yaşandı.

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk operasyonunda da adı geçen Temizöz'ün avukatı Mustafa Olcayto Özhan mahkeme heyetine adeta rest çekti. Özhan, söz alarak mahkeme başkanı Menderes Yılmaz'a, "Biz dosyayı incelettik. Uzmanlar baktı delil durumlarına. Siz 9 kez müebbet verseniz de Yargıtay bunu 3 yıla indirecek. Onun için bir an önce kararınızı verin." diye konuştu.

Müvekkillere isnat edilen suçlamalarla ilgili olarak bugüne kadar yapılan yargılama sırasında elde edilen delillerin hiçbirinin somut delil niteliğinde olmadığını iddia eden Mustafa Olcayto Özhan şunları söyledi: "Bize göre dosyada müvekkiller açısından isnat edilen suçlamalarla ilgili maddi ve somut delil bulunmadığını düşünüyoruz. Müvekkiller hakkında isnat edilen suçlamalar bir an kabul edilse ve haklarında mahkumiyet cihetine gidilse ve verilen karar Yargıtay'ca da onansa bile, eski yasalara göre müvekkillerin yatacakları süre 4 yıldır, bu nedenle bu aşamada tutuklulukta geçirdiği süre de dikkate alındığında neredeyse müvekkil açısından infaz aşamasına geçilmektedir."

Sanık avukatlarından Ünsal Aktaş ise mahkeme üyesi Selahaddin Menteş'in daha önce başka bir dava dosyasında yazmış olduğu muhalefet şerhi nedeniyle dosya içinde taraf olduğunu öne sürdü.

zaman



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs