En Sıcak Konular

Parti Meclisi'nde Tekin-Batum kavgası

25 Aralık 2010 20:55 tsi
Parti Meclisi'nde Tekin-Batum kavgası CHP'nin yeni Parti Meclisi, bugün 5 saat süren toplantısında yeni yönetim belirlendi. Bihlun Tamaylıgil'in Genel Sekreter yapıldığı toplantıya ise Gürsel Tekin-Süheyl Batum kavgası damgasını vurdu.

CHP’nin 18 Aralık’ta yapılan 15. Olağanüstü Kurultay toplantısı seçilen Parti Meclisi bugün ilk toplantısını yaptı. 5 saat süren PM toplantısında eski Genel Sekreter Süheyl Batum ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin arasında büyük kavga yaşandığı öğrenildi.

CHP’nin Parti Meclisi toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. Yeni Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin belirleneceği toplantı, beklenenden çok uzun sürdü. 5 saati bulan toplantıya partinin iki önemli ismi arasında yaşanan sert tartışmalar damgasını vurdu.

Kılıçdaroğlu’nun tartışmaların önünü kesmek için bu görevi bir kadına vereceğini açıkladı. Bihlun Tamaylıgil’in adının ortaya konmasından sonra Genel Sekreterlik tartışması kısa sürdü.

Süheyl Batum’un örgütten sorumlu Genel Başkanlık koltuğunda yetkinin bölünmesi talebini ortaya koydu. Öğrenildiğine göre Batum, “Örgütün batısı bana, doğusu Gürsel Tekin’e bağlansın” dedi. Batum’un bu isteğini ortaya koyması ile birlikte sert tartışmalar yaşanmaya başladı.

Gürsel Tekin’in, “Bu adam ne yapmak istiyor?” diye çıkışması üzerine Batum’un öfkelendiği ve bir süre iki isim arasındaki tartışmanın ses tonlarının iyice yükselmesi ile sürdüğü öğrenildi.

Tartışmanın sonunda Gürsel Tekin, Batum’un parti sözcülüğünden alınmasını istedi. Toplantı sonunda Tekin’in dediği oldu ve Süheyl Batum parti sözcülüğü görevinden alındı.

ERDOĞAN TOPRAK, AYAYDIN VE MUTLU OPERASYONU

Partinin Basın ve Propagandan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Erdoğan Toprak’ın ise parti içinde Aydın Ayaydın ve Zafer Mutlu operasyonu olduğu öne sürüldü. Önder Sav kanadının değerlendirmelerine göre, Erdoğan Toprak’ın bu göreve getirilmesi, “Tam bir Aydın Doğan operasyonu”.

Erdoğan Toprak, Vatan gazetesinin tepesindeki isim olan Zafer Mutlu’nun halasının oğlu. Zafer Mutlu, Erdoğan Toprak’ı CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı yapmak istemiş, bunu başaramayınca da intikam almak amacıyla buna engel olduğunu düşündükleri ismi hedef almışlardı. Mehmet Sevigen hakkındaki yolsuzluk iddiaları, bu gelişmelerin sonunda Vatan gazetesi tarafından ortaya atılmıştı.



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    55,548 µs