En Sıcak Konular

''CHP artık sol parti değil''

25 Aralık 2010 15:28 tsi
DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, "AKP'den kurtulmanın yolu, DSP'yi Meclis'e sokmaktır. AKP'nin panzehiri CHP değil, DSP'dir" dedi.

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, "CHP artık sol bir parti değil Bugün oluşacak kadrolarına baktığımız zaman, geçmişte sol platformda hak mücadelesinde olan insanlardan kimsenin orada olmadığını görüyoruz. Hepsi neoliberalist" iddiasında bulundu.

-CHP ARTIK SOL BİR PARTİ DEĞİL-

Gazetecilerin Antalya'da yönelttiği soruları yanıtlayan Erçelebi, "CHP ile seçim ittifakı yapacak mısınız?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi. DSP Genel Sekreteri, "CHP dışında bir ittifak düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de "Henüz kesinleşen bir ittifak oluşumu yok. Ancak tüm solcuları Demokratik Sol Parti çatısı altına bekliyoruz. Bu yönde bazı temaslar sürüyor" dedi. "CHP o solun içinde değil mi?" sorusuna da Erçelebi şu yanıtı verdi:

"Hayır. CHP artık sol bir parti değil. Bugün oluşacak kadrolarına baktığımız zaman, geçmişte sol platformda hak mücadelesinde olan insanlardan kimsenin orada olmadığını görüyoruz. Hepsi neoliberalisttir."

DSP'den yapılan yazılı açıklamaya göre çeşitli temaslarda bulunmak üzere Antalya'da bulunan Erçelebi, DSP Antalya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün vefatının 37. yılı olduğunu anımsatan Erçelebi, İnönü'yü rahmetle, minnetle ve saygıyla andığını söyledi.

-DİZİLERİN ARKASINDA EMEK SÖMÜRÜSÜ VAR-

Erçelebi, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve dizi çalışanlarının eylemi hakkında görüşlerini açıkladı. Keyifle izlenen dizilerin perde arkasında "emek sömürüsü" olduğunu vurgulayan Erçelebi, "Sanatçılarımızın ve sanatçılarımıza omuz veren sahne arkasındaki emekçilerin yaptığı eyleme sonuna kadar destek veriyoruz" dedi.

-AYŞE SUCU, SAÇI GÖRÜNÜYOR DİYE GÖREVDEN ALINDI-

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Müdürü Ayşe Sucu'nun görevden alınmasını da gündeme getiren Erçelebi, "Hatırlarsanız, 'Ülkemizde Kurban Bayramı'nda kurban edilecek yeterli hayvan kalmadı. Bu sene kurban kesmeseniz de olur' diye fetva verdiği için Diyanet İşleri Başkanı kurban edilmişti. Şimdi de değerli vaize Ayşe Sucu, 'Saçları görünüyor' diye görevden alındı" diye konuştu.

-BÖLÜNME TEHLİKESİNİN SORUMLUSU AKP'DİR-

Erçelebi, son dönemde Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik çeşitli girişimler olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenler, artık açıkça planlarını ortaya koymaktan çekinmiyorlar. Son dönemde yaşanan olumsuz gelişmelerden AKP iktidarı sorumludur. Türkiye'deki kargaşanın ve bölünme tehlikesinin sorumlusu, AKP iktidarıdır. AKP'den kurtulmanın yolu DSP'yi Meclis'e sokmaktır. AKP'nin panzehiri CHP değil, Demokratik Sol Parti'dir."

Türkiye'nin bazı güç odakları tarafından "Küçük Amerika" yapılmak istendiğini, ülkede iki partili bir Parlamento yapısının oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Erçelebi, yapılacak ilk genel seçimlerde TBMM'ye AKP dışında 4 partinin daha girmesi halinde, AKP'nin iktidar olmasının önüne geçileceğini söyledi. Erçelebi, DSP'nin önümüzdeki seçimlerde Parlamento'ya girmek için çalışmalarını hızlandırdığını bildirdi ve "Meclis'e girecek 4 partiden birinin de DSP olması gerekiyor. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi.



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,417 µs