En Sıcak Konular

Baykal'ın suikast endişesi!

25 Aralık 2010 12:01 tsi
                Baykal'ın suikast endişesi! "En büyük endişemiz uçağının düşürülmesiydi"

Türkan Saylan'ın "Baykal stent takılırken ölse" sözleri üzerine başlayan tartışma, CHP kurmaylarının o dönem yaşadıkları endişeyi de gün yüzüne çıkardı. Bir CHPli "En büyük endişemiz uçağının düşürülmesiydi" dedi...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı Türkan Saylan'ın dinlemeye takılan bir telefon görüşmesinde yer alan, CHP'nin Deniz Baykal'sız tanzim edilebileceğine dair sözlerinin yankıları sürüyor. Türkan Saylan'ın o konuşmada K.M adlı bir profesöre "Baykal stent takılırken ölse" sözlerinin ortaya çıkmasının ardından o dönem Baykal'ın yakın çevresinde bulunanların CHP liderinin yaşamına yönelik olası bir tehdit konusunda ciddi endişe içinde olduğu bilgileri de kamuoyuna yansımaya başladı.

SON 5 YILDA KOMPLO BEKLENTİSİ

Bugün'ün eski CHP liderinin yakın çevresinden aldığı bilgiye göre, özellikle son 5 yıl içinde Baykal'a yönelik "komplo" hazırlıklarının ciddi boyutlara ulaştığı belirtildi. Baykal'ın A takımının kamuoyuna yansımayan endişesinin ise CHP'nin eski liderinin uçağının düşürülmesi olduğu ortaya çıktı. isminin yazılmasını istemeyen Baykal'ın yakınındaki bir isim "Endişemiz Baykal'ın uçağının düşürülmesiydi" şeklindeki açıklaması Baykal'a suikast korkusunu dile getirdi.

İKİ HELİKOPTER KAZASI ATLATTI

CHP kurmaylarının dikkat çektiği konu ise atlatılan iki helikopter kazası. Eylül ve Ekim 2006 yılında art arda yaşanan iki olayda da Baykal, hayati tehlike atlatmıştı.

Baykal'ı istanbul'dan Sinop'a götüren helikopter, olumlu meteoroloji raporuna rağmen havalandıktan bir süre sonra bir anda sis bulutu içinde kalmıştı. Baykal o olayı basına "Bir ara sadece aletler vardı. Önümüzü göremedik" diye aktarmıştı. 1 saat 15 dakika sadece pilot tahmini ile havada kalan helikopter geri dönüş yapmıştı. Bu süre içinde telefon bağlantısı da birden kesilmişti.

TARLAYA ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Bu olayın hemen ardından bu kez Antalya'nın Kaş ilçesindeki yanan ormanlık alanda inceleme yapmak isteyen Baykal'ın içinde bulunduğu helikopter, havada iki kez dengesini kaybedince, bir tarlaya zorunlu iniş yapmıştı. Kurmaylar, Baykal'ın genel başkanlıktan ayrılmasından önce Nisan 2010'da art arda yaşanan olaylara ve iddialara da dikkat çekerken, Brüksel'de yapılacağı iddia edilen suikast iddiasına ilişkin ihbara da işaret ediyor.

PROF. K.M'NİN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM

Türkan Saylan'ın "Baykal stent takılırken ölse" sözlerini telefonda söylediği Prof. K.M'nin kim olduğu ise merak uyandırdı. Saylan'ın konuşmasında işaret ettiği Baykal'a stent operasyonu, 2 Ağustos 2008'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleşti.

BEN DOKTORUM DERDİM SAĞLIK

Baykal, sağlık kontrolüne aynı hastanede görevli oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal eşliğinde gitti ve operasyon Prof. Dr. Ali Oto kontrolünde gerçekleşti. Prof. K.M'nin kim olduğu sorusunu dün Prof. Dr. Ali Oto'ya sorduk. Oto, konuşmada adı geçtiği iddia edilen Prof. K. M'nin kim olduğunu hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığını söyledikten sonra, "Ben doktorum, bizim için önemli olan, kim olursa olsun, sağlığı, geleceği ve mutluğu. Sağlıkçı olarak başka kaygımız olamaz" dedi.

SİYASETİ BIRAK TELKİNİ DUYMADIM

Oto, "Baykal'a, eski Başbakan Bülent Ecevit'e olduğu gibi "Sağlık sorunları gerekçesiyle siyasetten çekilmesif yönünde telkin yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi sahibi misiniz"sorusu üzerine," Katiyen, siyasetten çekilmesi konusu hiç bir zaman konuşulmadı. Telkin iddiası, iması da duymadım" dedi.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

ÇYDD eski Başkanı Türkan Saylan’ın telefon görüşmesine eski MYK Üyesi Savcı Sayan’ dan tepki geldi. Sayan, “Bu görüşme gerçekse Türkan Saylan’a hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu. Sayan şöyle devam etti:

“Bu telefon görüşmeleri doğru ise ben idol olarak gördüğüm Türkan Saylan’ın kalbimde olan sevgisini at yorum, hakkımı da helal etmiyorum. Siz bir taraftan bu memlekette hayırlı evlatlar yetiştireceğim diye çırpınacaksınız bir taraftan da bu memlekete en büyük faydası dokunacak hayırlı evlatları yok etmek için organizasyon yapacaksınız. Çok büyük bir çelişki. Bu Türk halkını kandırmaktır.”

SAÇMALIK

Konuşmada adı geçen Umut Oran ise, resmi bir açıklama yapmadı. Oran’ın dolaylı olarak iddialar konusunda Baykal cephesine “Saçmalık” mesajı ilettiği belirtiliyor.



Bu haber 1,449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,524 µs