En Sıcak Konular

'A takımı' için düğmeye bastı

25 Aralık 2010 10:47 tsi
'A takımı' için düğmeye bastı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi'ni (PM) yenilediği kurultay sonrası "A takımı" olarak nitelendirilen yeni MYK üyelerini belirlemek için düğmeye bastı.

13 olan genel başkan yardımcılığı sayısının İnsan Hakları, Yolsuzluklarla Mücadele ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile arttırılması hedefleniyor. Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının da Seçim ve Hukuk İşleri olarak ikiye bölünmesi sürpriz olmayacak.

Mevcut MYK üyelerinin büyük kısmının görevini sürdürmesi beklenirken sürprizler de olacak. Yeni isimler arasında Sezgin Tanrıkulu, Atilla Kart, Osman Korutürk, Perihan Sarı, Emrehan Halıcı'nın adı geçiyor. Genel Sekreter Süheyl Batum'un aynı görevi sürdürmesi beklenirken parti sözcüsünün ise değiştirileceği konuşuluyor.

Yeni Parti Meclisi bugün ilk toplantısını yapacak. Toplantı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Toplantının gündeminde yeni MYK üyelerinin sunumu da var. Ancak CHP tüzüğüne göre genel başkan yardımcıları sayısını arttırmayı isteyen Kılıçdaroğlu bunu PM üyelerinin onayı ile yapabiliyor.

AÇIKLAMA PAZAR GÜNÜNE KALABİLİR

O nedenle CHP lideri önce Genel Başkan, 13 Genel Başkan Yardımcısı ve 1 Genel Sekreterden oluşan MYK üyelerinin sayısını yeni görev alanlarını belriterek arttırma önerisinde bulunacak. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun önerileri üzerine karar alınması bekleniyor. Bu durumda yetkiyi alan Kılıçdaroğlu'nun MYK üyeleriyle ilgili açıklamayı ertesi güne bırakabileceği konuşuluyor.

MEVCUT ÜYELER YERİNİ KORUYACAK

Kılıçdaroğlu'nun, mevcut MYK üyelerinin önemli bir bölümüne görev vermesi bekleniyor. Gürsel Tekin, İzzet Çetin, Alaattin Yüksel, Oğuz Oyan, Umut Oran, Sencer Ayata, İsa Gök, Mehmet Ali Özpolat gibi isimlerin görevlerini sürdürmesi sürpriz olmayacak. İdari Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Hurşit Güneş'in yerine ise Faik Öztrak'ın gelebileceği konuşuluyor.

DEĞER Mİ TANRIKULU MU?

Aynı şekilde Kürt kökenli PM üyelerinden Mesut Değer ile Sezgin Tanrıkulu arasında da Kılıçdaroğlu'nun seçim yapacağı iddiaları var. Buna gerekçe olarak bölgesel dağılımın da gözetileceği MYK'da Diyarbakır'dan iki isme yer verilmeyeceği belirtiliyor.

MYK'YA DÖRT KADIN

Konuşmalarında sık sık kadın örgütlenmesinin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu bunu 3 veya 4 kadını MYK'ya taşıyarak yapması bekleniyor. Kulislere göre eski MYK üyesi Gülsün Bilgehan, DİSK Genel Sekreter Yardımcısı Perihan Sarı, Melda Onur ve Zuhal Samlı yeni MYK'nın aday isimleri.

YENİ İSİMLER?

Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk dosyalarını emanet ettiği Konya milletvekili Atilla Kart'ın yeni oluşturulacak Yolsuzluklarla Mücadeleden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesi bekleniyor. PM'ye iki önemli diplomat olan Faruk Loğoğlu ve Osman Korutürk'ü taşıyan Kılıçdaroğlu'nun Korutürk'ü MYK üyesi yapması sürpriz olmayacak.

İl başkanları kontenjanından eski belediye başkanı Volkan Canalioğlu'nun A Takımı'na alınması beklenirken DSP kontenjanından Elektrik ve Elektronik Mühendisi Emrehan Halıcı'nın da adı geçiyor. İlk Türk bilgisayarının yazılım sorumlusu olan Halıcı müzik ve satrançla yakından ilgili, Türkiye Zeka Vakfı'nın başkanı renkli bir sima.

SÖZCÜ DEĞİŞECEK Mİ?

Yeni MYK'da sözcünün değişeceği beklentisi var. Genel Sekreter Süheyl Batum'un aynı görevi sürdürmesi beklenirken parti sözcüsü olarak yeni bir genel başkan yardımcısının görevlendirilmesi bekleniyor.

MYK ÜYELERİNE YENİ GÖREV

Artık her MYK üyesi milletvekilleriyle Meclis'te yakın temas halinde olacak. Parti meclisi üyelerinin her birine farklı kentlerin sorumluluğu verilecek. Böylece örgütlerle sıkı temas kurulması hedefleniyor.

İnternethaber



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,011 µs