En Sıcak Konular

"Beni Kennedy’nin katili gibi öldürürler"

25 Aralık 2010 08:15 tsi
Wikileaks kurucusu Julian Assange, İngiltere’nin kendisini ABD’ye teslim etmesi durumunda hapishanede öldürülme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

İsveç’te taciz ve tecavüz suçlarına karışmakla suçlandığı için İngiltere’de yakalandıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Wikileaks kurucusu Julian Assange ABD’ye teslim edilmek istemiyor.

Assange, ABD’ye ait gizli kriptoları ortaya çıkardığı için Washington yönetiminin kendisini casuslukla suçlayıp iadesini isteyebileceğini belirtti. Amerikan gizli belgelerini yayımlayan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, ABD’ye iade edilmesi durumunda bir Amerikan cezaevinde öldürülmesinin kuvvetli bir ihtimal olduğunu söyledi.

OSWALD’I HATIRLATTI

The Guardian Gazetesi’ne açıklamada bulunan Assange, ABD Başkanlarından John F. Kennedy’nin katil zanlısı Lee Harvey Oswald’ı öldüren Jack Ruby örneğini verdi. Bir yandan İsveç, İngiltere’de şartlı tahliye imkânından yararlanmakta olan Assange’ı hakkındaki cinsel taciz suçlamasından dolayı istiyor, diğer yandan da ABD, gizli belgeleri yayımladığı için hakkında tahkikat planlıyor.

KADINLAR WIKILEAKS DESTEKÇİSİ

Wikileaks kurucusu Assange’ı İsveç’te mahkemeye veren kadınların da aslında Wikileaks hayranı oldukları ortaya çıktı. Kadınların avukatı Claes Borgström, “Her iki kadın da Wikileaks destekçisi ve yapılan işlere destek veriyorlar. CIA ajanı değiller” dedi.

WIKILEAKS GÜNCESİ

*Yeni bir belgeye göre, Suriye Lideri Beşar Esad’ın güvenlik danışmanı Tuğgeneral Muhammed Süleyman’ın öldürülmesinin arkasında İsrail var.

*Eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, 2007 yılı 6 Eylül’ünde, muhtemelen Kuzey Kore’nin de yardımıyla Suriye’de gizlice inşa edilen nükleer reaktörün İsrail tarafından yok edildiğini yazmış.



Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs