En Sıcak Konular

Yılbaşı kutlamasında izdiham

24 Aralık 2010 22:28 tsi
Kuşadası Belediyesi tarafından ilçede yaşayan yabancılara yönelik yeni yıl kutlaması düzenlendi. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanındaki kutlamalar sırasında alana faytonla gelen Noel baba kıyafetli bir kişi sahneden hediye dağıtımı yaptı.

Hediye almaları için meydandaki çocuklar sahneye davet edilince bir anda izdiham meydana geldi. Kapasitesinin çok üstünde ağırlıkla çökme tehlikesine karşın sahne boşaltıldı. Hediye dağıtımına meydanda devam edildi.

Meydandaki binlerce yerli ve yabancının hediye alabilmek için birbirleri ile yarışı sırasında arada kalan onlarca çocuk ezilme tehlikesi atlattı. Kaybolan çocukları ise görevliler bir an önce ailelerine teslim edebilmek için sahneden defalarca anons yaptı. Dağıtılan hediyelerden alabilmek için adeta birbirleri ile yarışan yerli yabancı büyük ve küçük ile baş edemeyen Noel babanın yardımına belediye başkanı Esat Altıngün ve eşi hediye dağıtarak yardımcı oldu. Çok sayıda belediye görevlisi de alanda hediye almak için bekleyenlerin birbirlerini ezmemesi için dört bir koldan hediye dağıtımı yaptı.

Kuşadası Belediyesi'nin sahil bandı üzerindeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanındaki "Christmas Party 2010" etkinliğine ilçede ev satın alarak yaşamlarını devam ettiren yabancıların yanı sıra Kuşadalı vatandaşlar da katıldı. Sahnede ilk konuşmayı yapan Kuşadası Belediyesi Kültür İşler Müdürü Erdoğan Uyan, konuşmasını İngilizce yaptı. Uyan, konuşmasında ilçede yaşayan yabancılara sevgi ve dostluk mesajının yanı sıra iyi yıllar diledi. Erdoğan Uyan'ın Türkçe bir kelime dahi etmemesi dikkat çekti.

Uyan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kuşadası Belediyesi olarak, ilçede yaşayan yabancılar için geleneksel olarak düzenlediğimiz yeni yıl partileri devam edecek. Bu partilerle hepimizin kardeş olduğunu din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin kardeş olduğumuzu ifade ettim.''dedi.

CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün ise sahnede İngilizce ve Türkçe yaptığı konuşmasına Mutlu Noeller, iyi yıllar diyerek başladı.

İsmail Cem Dostluk Ve Barış Meydanı'nı dolduran binlerce kişiye kurulan standlarda lokma, kumpir, pilav ve alkollü ve alkolsüz içecekler ikram edildi. Alanda dev bir Noel ağacının yanı sıra meşalelerle süslendi.

Meydanda kurulan sahneye ilk önce Kuşadası'nda yaşayan yabancıların çocuklarından oluşan tiyatro grubu, "Nativity Play" isimli tiyatro oyununu sahneledi. Yaşları 3 ila 14 arasında değişen 20'ye yakın çocuğun tiyatro oyununun ardından, sahneye müzik grubu sahne aldı ve yerli ve yabancı parçaları seslendirdi.

(CİHAN)



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,192 µs