En Sıcak Konular

Bakan Eker'den Türkçe - Kürtçe konserde mesaj

24 Aralık 2010 22:26 tsi
İstanbul 2010 Kültür Başkenti kapanış etkinlikleri kapsamında Erkan Oğur, Aynur ve İsmail Hakkı İstanbullularla buluştu. Aynur'un Kürtçe şarkılar seslendirdiği konser sırasında izleyenler sahneye çıkarak halay çekti. Sahnenin önünde toplanan bazı izleyic

Konseri izlemeye gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Türkçe de Kürtçe de hepsi bizim" dedi. Türkçe ve Kürtçe parçalarının seslendirildiği konser arasında açıklama yapan Bakan Eker, bu tip konserlerin Türkiye'nin demokratikleşme yolunda geldiği mesafeyi gösterdiğini söyledi.

Bakan Eker, "Bu Türkiye'nin zenginliği ve güzelliği bizim kültürel çeşitliliğimiz. Türkiye'de Kürtlerin Türklerin hepimizin bir arada yoğurduğu bir kültür. Türkçe de Kürtçe de hepsi bizim." şeklinde konuştu.

Harbiye Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konser öncesi birçok vatandaş bilet bulamadıkları için kapı önünde kaldı. İçeri alınmalarını talep eden vatandaşlar organizasyonu yapan İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı'nı protesto etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanı sıra Gazeteci Ahmet Hakan ve Ece Temelkuran da konseri izlemeye gelenler arasındaydı.

Gecede Erkan Oğur, rahatsızlığı nedeniyle konsere katılamayan Neşet Ertaş için dinleyenlerden şifa dileklerinde bulunmalarını istedi. Erkan Oğur ve İsmail Hakkı'nın Türkiye'nin dört bir yanından türkülerinin ardından Aynur, Kürtçe ve Türkçe olarak türküler seslendirdi. Harput yöresine ait "Mamoş" türküsünü Erkan Oğur, İsmail Hakkı ve Aynur birlikte seslendirdi.

KONSERİN ÜCRETSİZ PROTESTOSU

Konserin ücretsiz olduğunun duyurulduğunu iddia eden ve bilet bulamadığı için içeri giremeyen bir grup vatandaş Harbiye Kongre Merkezi önünde bu duruma tepki gösterdi. Kenan Küçük isimli vatandaş, Aynur hayranı olduğunu ve konserin ücretsiz olduğunun duyurulduğunu bu nedenle bilet almadığını söyledi. İzmit'ten konsere gelen ve internette ücretsiz yazdığı için bilet almadan konsere geldiğini söyleyen Tarık Doğan isimli vatandaş, "Para verelim diyoruz bilet de vermiyorlar. Paramızla da rezil oluyoruz." şeklinde konuştu.

Mehmet Tok isimli bir başka vatandaş ise konserin ücretli olduğunu ve Erkan Oğur'un internet sitesinde bunun yazdığını söyledi.

İstanbul 2010 AKB Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ise konserin baştan itibaren ücretli olduğunu ancak cüzzi bir miktar alındığını söyledi. Kurt, "Biletler çok cüzzi miktarlarla satılıyordu. Ücretsiz olması için sınırsız yeriniz olmalı. Salon kapasitesini kontrol edebilmek için ücretli yaptık ama yoğun bir ilgi oldu. Dışarıda kalanları da içeri almaya çalışacağız. Ücretsiz değildi, tüm reklamlarda bunu yazdık." şeklinde konuştu.

Konsere büyük bir ilgi olduğunu kaydeden Kurt, "Bu akşam Türk Halk Müziği olacak her şeyden önce. İstanbul 2010'un kapanış programına halis muhlis Türk Halk Müziği söyleyen sanatçılarımızı davet ettik. Kürtçe olarak da Aynur Doğan kardeşimiz sahne alacak.galiba ilgi de biraz bundan kaynaklanıyor." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,262 µs