En Sıcak Konular

KCK/TM protestosunda polise taş yağmuru

24 Aralık 2010 21:34 tsi
BATMAN’da BDP’liler KCK/TM davasında aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 104 kişinin tutuklanmasını yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş sırasında bazı kişiler önlem alan polisleri taş yağmuruna tutarken, müdahalede bulunmayan polis kal

Batman’da sivil toplum örgütleri PKK’nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) soruşturmasında aralarında belediye başkanlarınında bulunduğu 104 kişinin tutuklanması, BDP’liler tarafından operasyonun birinci yıldönümünde yürüyüşle protesto edildi. Belediye önünde toplanan aralarında BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, BDP İl Başkanı Saadet Becerikli ile yaklaşık 1500 kişi Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Sanat Sokağı’na yürüdü.

Yürüyüş sırasında tutuklular arasında bulunan Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın fotoğrafları ile ‘İrademize sahip çıkıyoruz’ yazılı pankart taşındı. PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldı. Bu arada bir grup, önlem alan çevik kuvvetlerini taş yağmuruna tuttu. Polisler atılan taşlardan kalkanlarla korunmaya çalışırken, araya giren BDP’liler taş atılmasını önledi.

Yürüyüşün ardından Kürtçe konuşan Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, “AKP’nin yalanları ve rüşvetlerine rağmen halkımız bu partiye ve liderine referandumda iyi bir tokat attı. AKP bir tecavüz partisidir. Dilimize. Kimliğimize ve hassasiyetlerimize tecavüz ediyor. Bugün de ayaktayız, halkımızla birlikte, biz istiyoruz ki, bu sorun beraberlik ve kardeşlik için çözülsün. Dağlara alev düştüğü zaman herkes zararını görecektir. Herkes taşın altına elini koymalıdır ki, vatanımızı ve kendimizi özgürleştirelim” dedi.

Tutuklu Batman belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın cezaevinden gönderdiği basın açıklamasını da Belediye Başkan yardımcısı Ayiş okudu. Atalay, gönderdiği mesajda şunlar yeraldı: “Ayrı düşmemiz üzerine bir yıl geçti. Bu bir yıl boyunca sizleri düşünerek geçti. Sizler de yalnız bırakmadınız, sahiplendiniz. Duyarlılık ve sahiplendiğiniz için teşekkürler. Bana ve arkadaşlarımıza yapılan operasyon ve yargılama süreci normal bir süreç değildir. Siyasal bir hesaplaşmadır. Hesap, belediyemizin dağılacağı ve Kürt siyasetinin tasfiye olacağıdır. Ancak hesap tutmadı, tutmayacaktır. Halkın vicdanı ve sahipliliği hesapları bozmuştur. Bu zulüm yakında geçecek. Yine beraber olacak, kahkahalarla güleceğiz, halaylar çekeceğiz. Her an daha fazla bilenerek o günü sabırsızlıkla bekliyorum. Dayanışma ve sahipliliğiniz için teşekkür ediyorum.”

DEMOKRASİ YARGILAMA NOKTASINA GELMİŞTİR

BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, tutuklu Kürt siyasetçilerinin serbest bırakılmasını istedi. Ata, şöyle dedi: “Bu operasyon Kürt siyasetçilerin tasfiyesi ve iradesiz bırakılmak için yapılmıştır. Bir gider, bin geliyoruz. Çünkü önemli bir kahramanlık mirasını devir aldık, bugünden sonra mirasını çocuklarımıza devir edeceğiz. Cumhuriyet tarihi eğer Kürtler açısından bir isyansa, bundan bir sonuçlar çıkarmaya hazırız. Bu ülkeyi yönetenleri de artık bir sonuç çıkarmaya zamanı gelmiştir. Siyasetçilerimizin yargılamasında hak olan Kürtçe savunma, uluslararası sözleşmelere rağmen yok sayıldı. Çünkü Kürtçe siyasetçileri bırakılma siyaseti ne yazık ki, yenik düşmüştür. Demokratik legal Kürt siyaseti yargılamamış, ama Türkiye’de Türkiye demokrasisi yargılama noktasına gelmiştir, bugün yargılanan demokratik sistemdir. Şunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ne katliamlarla bu halk susturulabildi, ne parti kapatmalarla, ne Kürt siyaseti yasaklarla susturabildiler bugün yine meydanlardayız. Bugün burada hepimiz Nejdet Atalay’ız. Ama Türkiye demokrasisi girdiği sınavdan geçemedi. Bugün AKP’nin maskesini düşüren, cezaevlerinde tutuklu Kürt siyasetçilerle dolmuştur, hatta taşmıştır.”



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,648 µs