En Sıcak Konular

Kocaeli'de 26 bin 709 öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıtıldı

24 Aralık 2010 21:13 tsi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince geçen yıl başlatılan ''Her Öğrenciye Bir Bilgisayar Projesi'' kapsamında bu yıl ilköğretim 6. sınıfta eğitim gören 26 bin 709 öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıtıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen dizüstü bilgisayar dağıtımı töreninde yaptığı konuşmada, bugün bilgisayar ve bilişimin çok önemli olduğunu, bilgiye ulaşabilmek için bilgisayar kullanmak gerektiğini söyledi.

Yakın gelecekte okuma-yazma bilmemekle bilgisayar kullanamamanın aynı anlama geleceğini ifade eden Ergün, o nedenle gençlerin geleceğini bilgisayarla bilgi ve iletişim araçlarıyla donatmanın herkesin başlıca görevi olduğunu belirtti.

Bakan Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesini, bu konuda öncülük yapması dolayısıyla kutladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Şimşek'in Büyükşehir Belediyesinden projeyi biraz daha genişleterek 2 yıl daha uzatmasını istediğini hatırlatan Bakan Ergün, şöyle dedi:

''Hani diyoruz ya 99'u veren 100'ü de verir. Büyükşehir Belediye Başkanımız eğer 2 yıl daha ilave yapmak gerekiyorsa şüphesiz ilave edilecektir, 50 bin bilgisayar ilave etmek gerekiyorsa ilave edilecektir. Bu programa ilave edilmemesi için herhangi bir neden var mı?''

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun oturduğu yerden başını sallayarak ''evet'' demesi üzerine Bakan Ergün, ''Sayın başkanımız oradan 'ilave ettik' diyor. Tamam ilave ettik. Demek ki program 5 yıldan 7 yıla çıkartılmış 50 binden fazla bilgisayar daha projeye dahil edilmiştir'' diye konuştu.

Bilgisayar sayesinde bütün bilgilerin çocukların dizüstlerinde parmaklarının ucunda ve gözünün önünde olacağını ifade eden Ergün, bilgisayarı çocuklara iyi öğretmek gerektiğini vurguladı.

Bilgi ve bilişim teknolojilerine büyük önem verdiklerini bildiren Ergün, Fatih Projesi ile Milli Eğitim Bakanlığının da bütün okulları bilgisayar ve internet altyapısını güçlendirerek yenilediğini ''kara tahta'' bilgisayarlı tahtalar, elektronik tahtalar devrinin başladığını söyledi.

Bakan Ergün, şöyle devam etti:

''Yakın bir gelecekte Türkiye bilgi ve iletişim teknolojilerinde çok önemli merkezlerden birisi olacaktır. Genç bir nüfusumuz var. Komşumuz Yunanistan'ın nüfusu kadar, 10 milyondan fazla ilköğretim çağında öğrencimiz var. Bilgi ve iletişim çağında gençlerimizi bilgisayarla buluşturmalıyız. Yazılımcı olmalılar ve yakın gelecekte yazılımı olmayan hiçbir belge olmayacak. Bu sektör bu bilişim sektörü bizim açımızdan önemli. O yüzden, Bilişim Vadisini Kocaeli'de kurmaya karar verdik. Daha sonra Ankara'da daha sonra İzmir'de ve başka şehirlerde de kurulmaya devam edecek.

İlk Bilişim Vadimiz Gebze'de Muallimköy'de kurulacak. İnşallah 2011'de altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Türkiye'nin ve dünyanın en iyi bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan şirketlerimiz orada faaliyetlerine başlamış olacaklar ve çok yüksek nitelikli personelin istihdamı orada gerçekleştirilecek. Bugün ve geçen yıl bilgisayarları dağıtılan yavrularımız o bilişim vadisinin önemli yazılımcıları haline gelecek. Buradaki çocuklarımızın içerisinden muhakkak ki önemli yazılımcılar çıkacaktır. Buna inanıyoruz.''

-BAKAN, ÇOCUKLUĞUNDA ANSİKLOPEDİ ALAMAMIŞ-

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, çocukluk döneminde bazı arkadaşlarının ansiklopedilere sahip oldukları için ödevlerini daha iyi yaptıklarını, kendilerinin de zor ekonomik şartlarda sürekli kütüphaneye gitmek zorunda kaldıklarını, bilgiye ulaşmanın bugünkü kadar kolay olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Ben ortaokula giderken şehirde oturan bazı arkadaşlarımızın bizden daha iyi ödevlerini hazırladığını gördük. Biz köyde oturuyorduk. Bunu Meydan Larousse, ansiklopediler sayesinde yaptıklarını öğrendik ve kütüphanelere gitmeye başladık. Ancak köyde oturduğumuzdan her zaman kütüphaneye de gidemiyorduk. Bir gün babama Meydan Larousse alalım onlar ödevlerini çok iyi yapıyorlar dedim. İzmit'te fazla kitapçı yok o zaman. Kitapçı rahmetli eski milletvekili Sadettin Yalım amcamızın kitap evine gittik. Meydan Larousse var mı dedik. 'Evet var bir takım' dedi. Alacaktık ama alamadık. Çünkü o babamın maaşından daha pahalıydı. Babamın maaşı yetmeyecek kadar pahalıydı. Bugünkü imkanlara Türkiye sahip değildi. Şimdi dağıtılan bilgisayarların içerisinde onlarca Meydan Larousse dolduracak bilgi var, bilgi.''

Ergün, 1988 yıllarında siyaset yaparken bilgisayar satın alıp siyaseti bilgisayar destekli olarak yapmak istediklerini, ancak fiyatının çok pahalı olması dolayısıyla alınamadığını söyledi. Bakan Nihat Ergün, daha sonra mahallerde yaptıkları toplantılarda bilgisayarın önemini anlatıp, partililerin topladığı parayla bilgisayar aldıklarını ve siyasete bilgisayarı soktuklarını ifade etti.



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,642 µs