En Sıcak Konular

MHP'!li vural'dan AKP'ye 'İzmir' ve 'Talabani' tepkisi

24 Aralık 2010 16:56 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'li Hüseyin Çelik'in İzmir'le ilgili sözlerini 'misliyle iade ettiği'ni belirterek, "Sen kim oluyorsun da İzmir'e İzmirliye hakaret ediyorsun. İzmirliden özür dilemeye davet ediyorum" diye konuştu.

Vural, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin verdiği bir röportajda, 'PKK'nın AKP'nin teklifini kaçırmaması' gerektiği yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Ne teklifi bu, haberimiz var mı? Ortada teklifler geziyor, haberimiz yok" diye konuştu.

-Vural, bazı AB ülkelerinin, ABD'de 'sigara kaçakçılığı' nedeniyle 2002'de açtığı davayı hatırlatarak hükümeti davaya müdahil olmaya çağırdı. Vural, torba tasarıdan 'Haberal düzenlemesi'nin çıkarılmasını ise, "Bu hem torba hem çorba yasa oldu. Her şeyden önce torba yasada böyle bir konunun ne işi var? Hükümet davalara müdahil olmak istiyor" sözleriyle değerlendirdi.

ANKARA (ANKA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'li Hüseyin Çelik'in İzmir'le ilgili sözlerini 'misliyle iade ettiği'ni belirterek "Sen kim oluyorsun da İzmir'e İzmirliye hakaret ediyorsun. İzmirliden özür dilemeye davet ediyorum" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. İzmir milletvekili olarak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in İzmir ve İzmirliler hakkındaki sözlerini "misliyle iade ettiği'ni ifade eden Vural, Çelik'i aynı zamanda İzmirlilerden özür dilemeye de çağırdı. Vural "Sen kim oluyorsun da İzmirlilere hakaret ediyorsun. Hangi partiye oy verirse versin İzmir seçmeni bu hakareti kabul edemez. Bu hakaretin bedeli elbette ödenecek.İzmirli bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için değil elini kafasını taşın sokmuştur. İzmir'e hakaret sizin haddinize değil.Hüseyin Çelik'e İzmir adına uyarı yapmak istiyorum" diye konuştu. Karşıyaka Spor Kulübü'ne Güney Kıbrıs'ta yapılan saldırıyı ve Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın "Adada 74 ruhu hakim" şeklindeki sözlerini değerlendiren Vural, "Ada dediğin neresi hemşerim. Niye Rum kesimi diyemiyorsun. KKTC'de böyle bir irade var mı? Niye oraya sahip çıkmıyorsun" dedi.

-TALABANİ'YE TEPKİ-

Demokratik özerklik ve iki dil tartışmalarını da değerlendiren Vural, gelinen noktanın AKP açılımının kimlere cesaret verdiğini gösteren ibretlik bir nokta olduğunu söyledi. Tartışmaların AKP'nin açılım politikalarının eseri olduğunu vurgulayan Vural, Başbakan Erdoğan'ın suskun kalmasını ise "dut yemiş bülbül gibi susmaya devam ediyor" sözleriyle değerlendirdi. AKP'li Ömer Çelik'in demokratik özerklikle ilgili 'suikast girişimi' şeklindeki ifadelerini hatırlatan Vural, "Bu suikastin planlayıcısı kim? Sizsiniz, açılım politikalarınızdır. Türk milletine yapılan bu suikastin azmettiricisi ve planlayıcısı noktasına gelmişlerdir" dedi. Başbakan'ın suskunluğunun 'bu süreci millete hazmettirmek' amacı taşıdığını da savunan Vural, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin bir televizyon kanalına verdiği röportajdaki sözlerini de hatırlattı. Talabani'nin 'AKP'nin teklifinin tarihi bir teklif olduğu ve PKK'nın kaçırmaması gerektiği' yönündeki sözlerini hatırlatan Vural "Ne teklifi bu? Haberimiz var mı? Türkiye Cumhuriyeti hükümeti teklif yapmış, kabul edin diyor. Ortada teklifler geziyor, haberimiz yok. Hep beraber soralım; 45 dakika Irak Cumhurbaşkanı ile ne konuştun? Hangi teklifi konuştun? Peşmerge reisi Cumhurbaşkanı olmuş 'hepimiz demokratik ve güvenli bir Türkiye görmek istiyoruz' diyor. Sen kimsin. Sevsinler senin demokrasini. Günde 15 kişi ölüyor. Oturup Türkiye'yi değerlendiriyor" diye konuştu. Basın toplantısında Kürtçe yer isimlerinin yer aldığı haritaları gösteren Vural "Başbakan ok yaydan çıktı diyor. Ok milleti vuruyor, kardeşliğimizi vuruyor" dedi.

-"PKK SİGARA KAÇAKÇILIĞINDAN BESLENİYOR"-

Vural sigara kaçakçılığı ve PKK'ya aktarılan kaynak hakkında da bilgi veren Vural şöyle konuştu:

"20 katrilyonluk sigara piyasasının asgari yüzde 15'i kaçak. Türkiye'de yılda milyar dolara yakın bir kaynak maalesef illegal örgütlerin eline geçiyor. Kaçak sigaradan kaynaklanan vergi kaybı kimin cebinden çıkıyor? Milletin cebinden. Kimin cebine giriyor? Bu para PKK terör örgütü ve bugün Çırağan Sarayı'nda ağırladığı Talabani ve Barzani'nin güdümünde, eşliğinde kurulan illegal yapılanmalara gidiyor. Bu tablo, Dünya Sağlık Örgütünün hazırladığı raporlarda, her yerde yer almaktadır. Türkiye bu konuda ne tedbir aldı? Soruyorum."

-"TÜRKİYE DAVAYA MÜDAHİL OLMALI"-

Gelinen noktada 1.5 milyar dolar vergi kaybı olduğunu, sigara kaçakçılığının giderek arttığını ve PKK'nın buradan beslendiğini belirten Vural, Karayılan'ın bile 'sigara işinde varız' dediğini hatırlattı. Vural Türkiye'nin, sigara kaçakçılığı konusunda uluslararası seviyede açtığı veya takip ettiği hiçbir dava olmadığını belirterek, bazı AB ülkelerinin ABD'de 2002 yılında açtığı davayı gündeme getirdi. Davayla ilgili belgeleri gösteren Vural, daha sonraki yıllarda başka AB ülkelerinin de davaya müdahil olduğunu ifade etti. Vural "Burada, sigara kaçakçığından elde edilen gelirin, PKK terör örgütüne nasıl gittiği, o zaman Saddam Hüseyin'in oğlunun ayda 1,5 milyon dolar bu sigara kaçakçılığından para aldığı, PKK terör örgütüne gitmesini sağladığı ifade ediliyor. Burada da kimin nerede, nasıl yaptığına ilişkin bir takım iddialar var. Süregelen bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi. Vural Türkiye'nin davaya müdahil olması gerektiğini belirtti.



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,567 µs