En Sıcak Konular

Nur Serter fena çuvalladı

24 Aralık 2010 15:47 tsi
İkna odaları ile adı özdeşleşen CHP milletvekili Nur Serter bu kez fena çaktı.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmeleri, ilkokul birinci sınıf çocuklarına verilen bir ödev nedeniyle gerildi. Prof. Nur Serter’in “Ben çözemedim” diye gündeme getirdiği ödev için Bakan Çubukçu, “Moralinizi bozmak gibi olmasın ama araştırdım, çocukların hepsi ödevi yapmış” yanıtını verdi

Ankara Şehit Bülent Göçer İlköğretim Okulu 1’inci sınıf öğrencilerine verilen ödev, Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde TBMM’yi gerdi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Nimet Çubukçu’ya çağrı yaptı:

"YAPIN BURAYI TERK EDERİM!"

“YÖK Başkanı ile birlikte 1 saat içinde o ödevi yapın, genel kurulu terk edeceğim.” Ödevin verildiği okulu arayan Bakan Çubukçu ise daha sonra söz aldı.

"ÇOCUKLARIN HEPSİ YAPMIŞ"

Nimet Çubukçu, “Sizin moralinizi bozmak gibi olmasın ama ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin hepsi bu ödevi tam olarak yapabilmişler” yanıtını verdi.

Habertürk gazetesinden Esra Yazdıç Meclis’i karıştıran Şehit Bülent Göçer İlköğretim Okulu yöneticileri ile görüştü. Öğretmenler, öğrencilerin performans ödevlerini yeniden incelediklerini ve ödevlerin hepsinin öğrenciler tarafından yapıldığını söyledi.

"SÜREKLİ YAPILAN ETKİNLİK"

Ödevin sürekli yapılan bir uygulama olduğunu da belirten okul yöneticileri şunları söyledi: “Bu ödev sınıfta sürekli yapılan bir etkinlik. Çocukların seviyesine göre yapılıyor. Çocukların tamamı yapmış. Öğrencilerden bugüne kadar öğrendikleri harfleri kullanarak cümleler oluşturması istenmiş. Bunda bir şey yok. Milletvekilleri yapamadıysa bunu bilemem. Okumayı, yazmayı çoğu birinci sınıf öğrencisi söktü.”

Okul yönetimi, öğrencilerin performans ödevlerinin Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince incelenmek üzere okuldan alındığını belirtti.

İŞTE O ÖDEV:

“Öncelikle verilen harfleri inceleyiniz (e, l, a, t, i, n, o, r, m, u, k, ı, y, s). Her birinde 5’er cümle bulunan metin tabloları oluşturunuz. Toplam 4 metin tablosu oluşturunuz. Metin tablolarını renkli kalemlerle özgün olarak belirlediğiniz ebatlardaki renkli kartonlara hazırlanmış kılavuz çizgilere renkli kalemlerle yazabilirsiniz. Yazdığınız her metne bir başlık bulunuz. Kurduğunuz cümlelerin arasında anlam bakımından bütünlük olmasına dikkat ediniz. Yazdığınız metni görsellerle (resim) destekleyiniz. Göreve uygun bir kapak hazırlayınız.”

İŞTE SERTER'İN YAPAMADIĞI AMA ÇOCUKLARIN YAPTIĞI SORUYA ÖRNEK BİR CEVAP

ORMAN

Kar su

Kum sert

Onur Ali’ye sor

Ormanda at yok



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,508 µs