En Sıcak Konular

Maraş olayları için şok mesaj

24 Aralık 2010 15:41 tsi
Maraş olaylarının 32 yıldönümü sebebiyle düzenlenen program öncesi cep telefonlarına gönderilen provokatif mesaj...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Narlı İş Adamları Derneği (PANİAD) Başkanı İsmail Dizlek, Maraş olaylarının 32 yıl sonra ilk kez geçen Pazar günü anma programı yapıldığını söyledi. Bu etkinliğin tamamen bir provokasyon olduğunu iddia eden Dizlek, "Bu son olaydan birkaç gün öncesinden bazı lise öğrencilerinin cep telefonlarına mesajlar gönderilmiş. Sünni kardeşlerimize gönderilen mesajlarda 'bu etkinliğe karşı çıkalım, izin vermeyelim' ifadeleri kullanılmış." dedi.
   
Bir basın toplantısı düzenleyen PANİAD Başkanı Dizlek, Kahramanmaraş’ta yaşanan bu son olayı talihsizlik olarak değerlendirdi. Dizlek, illerinin artık şiddetle, kanla, katliamla anılmasını istemediklerini söyledi. Maraş olaylarının 1978 yılında meydana geldiğini söyleyen Dizlek, “Bu acı olayın üzerinden 32 yıl geçmiş. Bu olayların yine bu şekilde cereyan etmesi insanları üzmüş, rahatsız etmiş ve tedirgin etmiştir.” şeklinde konuştu.
   
Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Maraş olaylarının yıl dönümünde yasal haklarını kullanarak Kahramanmaraş’ta bir basın açıklaması ve bir yürüyüş yapmak istediklerini söyleyen Dizlek, “Bu onların en doğal hakkıdır. Kanun dışı veya izinsiz herhangi bir şey yapılmamıştır. Geçen 32 yıllık süre içerisinde Maraş halkı hem maddi hem de manevi yönden birçok zarar görmüştür. Ben bir işadamı olarak yurt dışında veya batı ilerimizde yaptığım seyahatler esnasında memleketimizin ismi sorulup Kahramanmaraş dediğimizde, katliamın yaşandığı yer mi, kanın döküldüğü yer mi gibi ifadeler kullanılıyor. Biz Maraş halkı olarak bu gibi ifadelerden artık utanıyoruz, rahatsız oluyoruz." açıklamasını yaptı.
   
Sünnilerle etle tırnak gibi olduklarını kaydeden Dizlek özlerini şöyle sürdürdü: "Biz dernek olarak hep iyi dostane ilişkiler kurulsun, olumsuz şeyler yıkılsın gayreti içinde olduk. Kahramanmaraş'ta birçok sivil toplum örgütü ilimizi daha nasıl cazip hale getiririz gayreti içindeyken maalesef yaşanan bu son talihsiz olay bu gayret ve çabalara hepten zarar verdi. Keşke bu son olay yaşanmasaydı. Olaya karışan gençlerin çoğu 32 yaşından küçük, birçoğu o yaşanan acı olaya tanık bile değiller. Bu son olay bir provokasyondur. Onun için bu olayı kınıyorum."

CİHAN



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs