En Sıcak Konular

'Hüseyin Çelik'in konuşmasının her satırına imzamı atarım'

24 Aralık 2010 15:40 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, İzmir için 'ağzı yüzü pis' benzetmesiyle başlayan tartışmalara işadamları da katıldı.

ESİAD Başkanı Sıtkı Şükürer, konuşmanın her satırına imzasını atabileceğini belirterek, "Herkes etkilendi." dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise tartışmanın uzatılmaması gerektiğini, bunun ne İzmirliye ne kendilerine ne de Çelik'e kâr getireceğini vurguladı.

Çelik'in konuşmacı olarak katıldığı programın ev sahibi ESİAD Başkanı Şükürer, Çelik'in ifadeleri için "Herkes etkilendi, derli toplu bir konuşmaydı." dedi. Şükürer, Çelik'in konuşmasını şu sözlerle savundu: İzmir'in aslında müthiş bir gelişme potansiyeli olduğunu ama hakettiği yerde bulunmadığını belirtti. 50 yıldır söylediğimiz argümanları kullandı. Belli kesimlerin, yargıya müracaat ederek imar uygulamalarında yürütmeyi durdurma kararı aldırmasını kastetti."

zmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı İlknur Denizli de Çelik'in konuşmalarının entelektüel düzeyi yüksek ve kaliteli olduğunu söyledi. Hüseyin Çelik'in şehrin altyapısıyla ilgili aksaklıklara parmak bastığını ifade ederek, "Amacının İzmirlileri kızdırmak ve üzmek olduğunu sanmıyorum. Kendi özeleştirimizi yapmalıyız. Kentte ciddi koordinasyon ve tek yere vurmak konusunda eksiğimiz var. Bölündüğümüz için turizm zirvesini bile iki tane yapıyoruz." görüşünü savundu.

Konuyla ilgili soruları cevaplandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Aziz Kocaoğlu ise, "Sümüklü İzmir lafı yok. Ağzı yüzü pis çocuk lafı var." dedi. Göreve geldikleri günden beri İzmir'in bütün problemlerini çözmek için yola çıktıklarını, sloganlarının yerelde kalkınmayı sağlamak ve istihdamı arttırıcı çalışmalarla yollarına devam etmek olduğunu kaydetti. Hükümete bir çağrıları olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, İzmir'in hareketlenmesi ve kalkınması için teşviklerle destek verilmesini istedi. Yolları, raylı sistemi, metroyu kendisinin yapacağını, Büyük Körfez Projesi'ni yaşama geçireceğini söyleyen Kocaoğlu, "Ama siz de özel sektörü destekleyici, turizmi ayağa kaldıran teşvikler verin. İzmir'i sevdiğinizi söylüyorsunuz, bunu hemşehrilerimize gösterin. Bu kenti yedi senedir yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dileğim bu." diye konuştu.

Şu anda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la bir proje yürüttüklerine dikkat çeken Kocaoğlu, onun İzmir'e bakış açısının diğer hükümet üyeleri tarafından da paylaşılması durumunda İzmir'le AK Parti arasında sevgi bağı kurulacağını kaydetti.



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,013 µs