En Sıcak Konular

'Kimlik siyaseti devşirmeye çalışmak...'

24 Aralık 2010 14:44 tsi
'Kimlik siyaseti devşirmeye çalışmak...' Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin resmi dili Türkçedir, dil meselesini seçime 5-6 ay kala gündeme getirip kamplaşma, kutuplaşma üzerinden kimlik siyaseti devşirmeye çalışmak sorunları çözmez." dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, genel seçimler öncesi Anadolu gezilerine Bursa'dan başladı. Kurtumuş, partisinin il binasının açılışını yapmak ve halkla bir araya gelmek amacıyla geldiği Bursa'da, programına, Tophane'de bulunan Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret ederek başladı. Türbeleri ziyaret edip dua eden Numan Kurtulmuş, çıkışta gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HAS Parti olarak, Türkiye genelindeki seçim kampanyasına ve Anadolu gezilerine ilk olarak Bursa'dan başladıklarını anlatarak söze başlayan Kurtulmuş, "Bizim siyasi hayatımızda Bursa'nın her zaman fevkalade önemi büyüktür. Çünkü Bursa, partimizin amblemi olan 'medeniyet, Osmanlı ve adalet güneşi' dediğimiz güneşin de doğduğu yerdir. Bu topraklarda ecdadımız Osmanlı, dünyaya insanlığa medeniyeti, bilimi, sanatı öğreten medeniyetin ilk adımını atmışlardır. Diğer beylikler birbiri ile çekişirken, Osmanlı büyük bir cihan devletini dünyaya kazandırmıştır. Bu ruha yeniden kavuşmak zorundayız. Bu çerçevede, HAS Parti olarak kısa süre önce kuruluşumuzu gerçekleştirdik ve bugünden itibaren Anadolu gezilerine başladık." dedi.

Türkiye'de farklı geçmiş ve fikirdeki insanların bir araya gelmesi ile Has Parti'yi kurduklarını ve kısa sürede 54 ilde örgütlenerek 28 Kasım'da genel kurulda Türkiye siyasetinin gündemine geldiklerini hatırlatan Kurtulmuş, "Zaten milletin içinde böyle bir partiye ihtiyaç vardı. Böyle bir parti zaten vardı, biz arkadaşlarımız ile bu kuruluşa sadece öncülük ettik." şeklinde konuştu.

Diğer partilerden 'üslup farkı', 'yöntem farkı' ve 'muhteva farkı' ile ayrıldıklarının altını çizen Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında Türkiye'de iktidar ve anamuhalefet partileri başta olmak üzere parlamentodaki partilerin içine düştüğü yanlışlık, bölerek, parçalayarak, çözüm üretmeyerek Türkiye'de siyaset yapmaya çalışıyorlar. Örneğin bu günlerde Türkiye belki çok ileri noktada özerklik tartışmaları içine giriyor. Ama iki seneden beri Türkiye'de tartışılan 'Demokratik Açılım' çalışmaları gerçekten sadece bir söz olmaktan çıkartılıp herkesin kabul edeceği, bütün yurttaşların özgür ve eşit yurttaşlar olduğu siyasi ve hukuki bir reform sürece şeklinde başarılmış olsa idi Türkiye bugün bambaşka bir noktada olacaktı. Benzer durum anayasa tartışmalarında da yaşandı. Evet bir anayasa oyladık ama bu oylamanın sonucunda neyin ve nasıl oylandığını milletimiz tam bilmiyor. Ama keşke bu anayasa tartışmalarında da Türkiye parlamentosunda da yeni bir anayasal reform nasıl olur bu tartışılsa idi ve 21. yüzyıla Türkiye'yi götürecek, taşıyacak yeni bir anayasa reformu yapılabilse idi."

"VATANDAŞA SEÇMENE 'HZ OY' GÖZÜYLE BAKMAYACAĞIZ"

Numan Kurtulmuş, HAS Parti olarak temel ilkelerinin vatandaşa, seçmene 'Hz. Oy' gözüyle bakmayacaklarını belirterek, "Yani biz bu adamı, insanları nasıl yönlendiririz, nasıl propaganda yaparız, nasıl zihinlerini çeler, sırtlarını sıvazlar ve oylarını alırız diye düşünmeyeceğiz. Biz her insanı her seçmeni 'Hz. insan' olarak görürüz." dedi.

"DEMOKRATİK AÇILIM YAPILABİLSE İDİ BUNLAR KONUŞULMAZDI"

Bir gazetecinin, 'özerklik tartışmaları ve iki dil konusunu sorması üzerine Numan Kurtulmuş, şu açıklamayı yaptı: "Eğer Türkiye demokratik açılım konusunda anayasa reformları, ekonomik iyileştirme programları, sosyal telafi programları ve göçün geri döndürülmesini yapmış olsa idi bunu başarabilmek için de silahların karşılıklı olarak susturulmasını temin etmiş olsa idi bugün bu meselelerin bir çoğu konuşuluyor olmayacaktı."

Numan Kurtulmuş, bugün adına ne denirse densin, 30 yıldır devam eden bu meselenin mutlaka çözülme zorunluluğu olduğuna dikkat çekerek, "Bunu çözerken de bu ülkenin Türkleri, Kürtleri bu ülkeye paraşütle gelmedik. Biz bu topraklarda 'bin yüz' senedir, aynı milletin, aynı medeniyetin, aynı coğrafyanın çocukları olarak yaşıyoruz. İnsanlarımızın çok büyük kısmı ayrılık taraftarı değildir. Bu, Türkiye'nin en büyük gücüdür. Bütün bunları ortadan kaldıran Türkiye'de bir taraftan terör örgütünün bir taraftan da derin çetelerin arasında sıkışıp kalmış bir kürt nüfusundan bahsediyoruz. Bu insanların tamamını özgür ve eşit yurttaşlar haline getirecek bir hukuki reformun acilen başlatılmasında büyük zorunluluk vardır." diye konuştu.

Kürt meselesi, azınlıklar meselesi, alevilik meselesi ve dindarların kendi kimlikleri ve yaşam tarzları ile siyasal ve kamusal alanlara tarşınmaları gibi konuların 30 senedir tartışıldığını aktaran Kurtulmuş, "Söz bitmiştir, bundan sonra sivil siyasetin üzerine düşen sorunları bütüncül bir şekilde çözecek adımlar atmaktır." şeklinde devam etti.



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs