En Sıcak Konular

Cihaner davası yine ertelendi

24 Aralık 2010 12:05 tsi
İlhan Cihaner'in, 'görevi kötüye kullanmak, Ergenekon terör örgütüne üye olmak' iddialarıyla ilgili yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı, şu an Adana Cumhuriyet Savcısı olan İlhan Cihaner'in, 'görevi kötüye kullanmak, Ergenekon terör örgütüne üye olmak' iddialarıyla ilgili yargılanmasına devam edildi.

Daire, duruşmayı, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 3 aydır dosyayı göndermediği gerekçesiyle 25 Şubat 2011 tarihine erteledi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasıyla, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de sanıkları arasında bulunduğu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyasının 28 Eylül 2010 tarihinde Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde birleştirilmesine karar vermişti.

Cihaner ve Erzincan'daki Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, bir numaralı sanık olarak gösterilen ve son YAŞ toplantısında Üçüncü Ordu Komutanlığı görevinden Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atanan Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki yargılamasına devam edildi.

Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Cihaner, Nedim Ersan ve Şenol Bozkurt ile sanık avukatları katıldı. Ayrıca, duruşmaya eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Ergenekon davasından yargılanan Yalçın Küçük de katıldı. Duruşmaya, Cihaner'in avukatı Turgut Kazan katılmazken; bir başka avukat Asıl Kılıç katıldı.

Daire Başkanı Ersan Ülker, dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ile Yargıtay 11. Ceza Dairesi arasındaki 'olumlu görev uyuşmazlığının' çözülmesi için Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderildiğini ve kurulun, davanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülmesine karar verdiğini hatırlattı. Ersan Ülker, birleştirme dava dosyasının, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'ndan daireye gönderilmediğini belirterek, duruşmanın ileri bir tarihe bırakıldığını açıkladı. Kurulun, gerekçeli kararını henüz yazmadığını dile getiren Ülker, bu sürecin zaman alacağını, gerekçeli kararın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde inceleneceğini ifade etti. Usul işlemlerinin dosya geldikten sonra yapılacağını kaydeden Ülker, duruşmanın 25 Şubat Cuma gününe bırakılmasına karar verildiğini belirtti.

CİHANER'İN AVUKATLARI DURUŞMA TARİHİNE TEPKİ GÖSTERMEDİ

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun birleştirme kararının ardından yapılan ikinci duruşmada da basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. İlk duruşmada muhabirler de duruşmaya alınmazken; bu defa duruşmanın izlenmesine izin verildi. Birleştirme kararından önce ise duruşmalarda fotoğraf ve görüntü çekilmesine izin veriliyordu.

Birleştirme kararının ardından, 22 Ekim 2010 tarihinde görülen ilk duruşmanın ardından tam iki ay geçti. Ancak ikinci duruşmada da Yargıtay Ceza Genel Kurulu, dava dosyasını göndermedi. Mahkeme, bu sebeple, duruşmayı yine iki ay sonrasına erteledi. Cihaner'in tutuklu bulunduğu zamanlarda duruşma tarihinin 'en kısa zamana verilmesini' isteyen avukatların, duruşma tarihinin iki ay sonrasına atılmasına tepki göstermemeleri ise dikkat çekti. Cihaner'in avukatları, daha önce duruşmanın bir hafta sonrasına ertelenmesine dahi tepki gösteriyordu.

CİHAN



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,376 µs