En Sıcak Konular

Gül 'Kürt tarafı' sözünü böyle düzeltti

24 Aralık 2010 08:22 tsi
Gül 'Kürt tarafı' sözünü böyle düzeltti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Talabani görüşmesini soran gazetecinin Kürt tarafı sözlerini düzeltti!

Cumhurbaşkanı Gül, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı - Enocomic Corporation Organiztion (EİT - ECO) 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ECO Genel Sekreteri Muhammed Yahya Marifi de katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

GAZETECİNİN 'KÜRT TARAFI' SÖZÜNÜ DÜZELTTİ Bir gazetecinin, "Dün Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşmüştünüz, Talabani sizden sonra Kürt tarafı ile (Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk ve Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk) görüştü, sizin görüşmenizde Kürt sorunu gündeme geldi mi?" sözü üzerine Gül, gazetecinin sözünü düzeltti. Gül, "O taraf bu taraf yok. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı." düzeltmesini yaptı.

"Biz kendi meselelerimizi konuşuruz." diyen Cumhurbakanı Gül, "Ama tabii ki Irak'tan kaynaklanan bir terör grubu da var. Irak topraklarında eli silahlı insanlar var. Ne Irak vatandaşı, ne de legal. Bu çerçeve içerisinde şüphesiz bazı görüşmelerimiz olmuştur. Türkiye içinde kendi meselelerimiz kendimiz konuşarak hallederiz." şeklinde konuştu.

İRAN'IN NÜKLEER ÇALIŞMALARI Cumhurbaşkanı Gül, ''ECO üyesi ülkelerin bölgede nükleer İran tartışmalarıyla ilgili tutumları nedir'' sorusu üzerine ise bununla ilgili çok önemli bir adım atıldığının altını çizerek, ''Beklenen ama olmayan bir adım... İlk defa 5 1 ve İran, Cenevre'de Türkiye'nin de katkılarıyla bir araya geldiler. Bu çok önemliydi. Bu yönde çalışmalar hep devam etmektedir'' değerlendirmesini yaptı.

"ERMENİSTAN'LA İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ" Türkiye'nin son dönem bölgedeki etkin faaliyetlerinin anımsatılarak, ''bölgedeki çalışmaların dışında kalan Ermenistan'a Azerbaycan topraklarının işgalinden vazgeçerek bu süreçlere dahil olma çağrısında bulunup bulunmayacağına'' ilişkin bir soru üzerine Gül, bu çağrıları her zaman yaptıklarını, Karadeniz İstikrar ve İşbirliği Platformu çalışmalarının da bunun uygulaması olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bütün bölgede istikrar, işbirliği ve dayanışmaya çok önem verdiğini vurgulayan Gül, ''Ermenistan da bizim komşumuzdur. Ermenistan'la ilişkilerin normalleştirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu konuda adımlar atıldı. Ümit ederiz ki karşılıklı çalışma içinde bu zor meseleler hallolur ve sonra bütün Kafkaslarda huzur ve istikrar söz konusu olur.'' şeklinde konuştu.



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,112 µs