En Sıcak Konular

Belediye başkanına hapis cezası...

23 Aralık 2010 15:44 tsi
Belediye başkanı ‘terör örgütü adına suç işlemek’ ve 'örgütün propagandasını yapmak' suçlarından 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesi belediye başkanı Aydın Budak, ‘terör örgütü adına suç işlemek’ ve 'örgütün propagandasını yapmak' suçlarından 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Budak, KCK ana davasında da halen tutuklu yargılanıyor.
Aydın Budak hakkında, 1 yıl önce Öcalan'ın cezaevi koşullarının protesto edildiği olaylı gösteriye katıldığı iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. Kapatılan DTP tarafından 5 Aralık 2009 günü Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki cezaevi koşullarının kötüleştirildiği iddiasıyla düzenlenen yürüyüşte çıkan gerginlikte Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak’ın da karıştığı belirtilmişti. Budak hakkında, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' ve 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek' iddiasıyla dava açılmıştı. Davanın bugün görülen duruşmasında, Budak ile avukatları Tahir Elçi ve Mustafa Eraslan hazır bulundu. Budak, yaptığı savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını talep etti.

Gerginliğin çıktığı dönemde, bu tür olayların tekrarlanmaması için gruba müdahale ettiğini, gösterici grupla birlikte hareket etmediğini söyleyen Budak, o gün herhangi bir resmi kurumun önünden geçmediğini belirtti. Budak, ''Polis tamamıyla kendisinin uydurmuş olduğu bir iddianame ile beni suçlamıştır. Kabul etmiyorum.'' dedi.

Sanık avukatları da dosyada kesin ve inandırıcı deliller bulunmadığını savunarak, sanığın beraatını istedi. Mahkeme heyeti, Budak'ı TCK'nın ''Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' ve ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Budak'ın 'seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasını' da kararlaştırdı.

CİHAN



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,457 µs