En Sıcak Konular

'Bu sözler, bir projenin parçası'

23 Aralık 2010 15:10 tsi
Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın şehit edilişinin 80. yıldönümü dolayısıyla İzmir'in Menemen ilçesinde düzenlenen törene katılan CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e cevap verdi.

Çelik'in, İzmir'de yaptığı bir konuşmada, "İzmir burnu akmış, kir pas içinde çocuk gibi. Bir şeye engel olma zihniyeti, çözümün bir parçası olmaktan daha öne geçiyor." sözlerinin hatırlatılması üzerine Batum, bunların bir projenin parçası olduğunu iddia etti.

Hüseyin Çelik'in söylediklerinin kendilerini çok bağlamadığını belirten Batum, "Propagandadan sorumlu genel başkan yardımcısı olduğu için açıklamalar yapması doğal. Merkezî hükümet İstanbul'a, Ankara'ya destek olma kararı veriyor fakat İzmir'i dışarıda bırakıyor. Şimdi Hüseyin Çelik'in her söylemini bununla değerlendirin. Hükümetin belediyeye bakışına, halka bakışına, konuşmalarına bakın, İzmir'e söylediği laflara bakın. Demokrasinin en temel uzantılarından birisi halkın yerel yönetime katılması, yerel yönetimlerin de ülke yönetimine katılmasıdır. Zaten hükümetin, çıkardığı yasayla yerel yönetimlere bakışı ortadaydı. Metro ve teleferik ihalelerinin iptali, İzmir'e bakışını çok açık göstermektedir. İzmir'e gavur diyen bir anlayıştan başka bir şey beklenmez." dedi.

'KONGREDE HUKUKSAL BİR SORUN YOKTUR'

CHP Genel Sekreteri Batum, geçen hafta yaptıkları kongrede hukuki bir problem olmadığını söyledi. Bundan sonra kimsenin endişe etmemesini isteyen Batum, CHP olarak iktidara yürüyeceklerini öne sürdü. Bu seçimlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Süheyl Batum, "Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlerinin, çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğinin, bu iktidarı çekmeye tahammülü kalmamıştır. İşadamları ve tüccarlar, Türkiye'nin geleceğini düşünenlerin adına da bu seçim çok önemlidir. Bu seçimi kazanıp iktidar olacağız." şeklinde konuştu.

CHP'nin hiçbir kişi, parti veya kuruluşla işbirliği yapma durumu olmadığını vurgulayan Batum, kendileriyle beraber olanların doğal yurttaşlar olduğunu söyledi. Referandumda çıkan yüzde 42 oyların kendilerine ait olduğunu ima eden Süheyl Batum, bu oyların tamamını alacaklarını öne sürdü. Batum, "Biz onların oylarına talibiz. Bunları alacağız. İstedikleri kadar iktidar da korksun, yandaşları da korksun, mutlaka CHP bu seçimi alacak." dedi.



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,438 µs