En Sıcak Konular

Yok artık dedirtecek kaçakçılık

23 Aralık 2010 14:59 tsi
Van'da yapılan bu operasyon akıllara durgunluk verecek bir olayı gözler önüne serdi.

Van’ın Başkale ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarat çalışmaları sonucu özel ambulansla kaçakçılık yapan 2 kişi suçüstü yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı sivil ekipleri E.A ve V.V isimli şahısların Ankara’da temin ettikleri özel bir ambulansla kaçakçılık yaptıklarını tepsi etti. Güvenlik güçleri, ambulansı takibe alarak gittiği her noktayı belirledi. Başkale’de 4 saat kalan Özel ambulans temin ettiği kaçak malzemeleri yükledikten sonra, ilçeden çıkış yaparak Van’a doğru yola çıktı. Jandarma kontrol noktalarından geçiş yapan Ambulanslar genelde Van’a acil hasta taşıdıkları için aranmadığından ve direk geçiş yaptıklarından dolayı bu Özel Ambulansta Bebleşin Jandarma asayiş Yol Kontrol noktasına geldiğinde burada siren çalarak direk geçiş yapmak istedi. Bebleşin kontrol noktasında bulunan askerler tarafından durdurulan Ambulans şoförü araçta hasta olduğunu ve direk geçiş yapmak istedi. Yapılan aramada ambulansın içine istiflenmiş halde koliler halinde 20 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Ambulansta uyuşturucu madde olabileceğini ve bunun zulalanmış halde olması ihtimalini göz önüne alan jandarma ekipleri ambulansın içinde narkotik dedektör köpeği ile araçta detaylı aramalarda yaptı. Özel Ambulansla kaçak sigara taşımacılığı yapan Ağrı Nüfusuna kayıtlı E.A ve Adana nüfusuna kayıtlı V.V isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltın alınan şahısların, Özel Ambulansı Ankara’da bir şirketten Özel bir hastane adına kiraladıklarını kontrol noktalarında direk geçiş yapmak için bu ambulansla kaçakçılık işi yaptıklarını belirtti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Jandarma ekipleri, gözaltına alınan şahısların yapılacak adli işlemlerinden sonra Başkale Adliyesine çıkarılacak.

CİHAN



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,385 µs