En Sıcak Konular

''Saylan'ın konuşmaları siyaseti dizayn projesi''

23 Aralık 2010 13:52 tsi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)'nin başında bulunan Türkan Saylan tarafından 2008 yılında 'Baykal'ı CHP'den uzaklaştırma operasyonu' yapıldığı iddiaları, Baykal'a yakın isimleri harekete geçirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, konuşmaları 'siyaseti dizayn etme' projesi olarak nitelendirdi. Sevigen, olayın ortaya çıkması için TBMM'ye soru önergesi vermeye hazırlanıyor.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan CHP'li Sevigen, Saylan'ın telefon kayıtlarında geçen 'Mesela Baykal stent takılırken öldü... Hani pat diye Turgut Özal ölmüştü biliyorsun.' şeklindeki sözleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sevigen, iddiaların çok vahim olduğunu söyledi. Telefon kayıtlarına düşen konuşmanın sıradan bir olay olarak görülemeyeceğine dikkat çeken Sevigen, "Böyle bir iddia varsa bunun araştırılması lazım. Bunu bir sohbet olarak görmemek lazım. Ben böyle görmüyorum. İki arkadaşın sohbet ettiği sıradan bir olay diye bakmamak lazım. Yani bu öyle mahkeme dosyalarında, raflarda kalacak bir olay değil. Şakası bile çok kötü. Ana muhalefet partisi lideri, hakkında 'stent takalım, korkutalım, öldürelim' bunların şakası bile kötü. Gerçekten böyle bir konuşma varsa ortada kalmasın konuşulsun." diye konuştu.

"SAYLAN ŞAİBE ALTINDA, MÜHENDİSLİK PROJESİ VAR"

Mehmet Sevigen, sonuna kadar olayın üzerine gidilmesini istedi. Bu konuda hükümetten de destek beklediğini ifade eden Sevigen, "Olay, ortaya çıksın. Kimse şaibe altında kalmasın. Türkan Saylan öldü, ama şaibe altında. Ortada çok ciddi bir şaibe var. Kime kadar gidiyorsa araştırılsın, ortaya çıkarılsın. Siyasiler üzerinde siyaset mühendisliğidir bu. Bu olayın altında kimse kalmasın." sözlerini kaydetti.

Sevigen, konuşmaların siyaset üzerinde dizayn projesinin olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna işaret etti. Baykal'ın kaset olayının bu projenin bir parçası olduğunu vurgulayan Sevigen, şunları söyledi: "Sayın Deniz Bey bunun bir proje olduğunu söyledi. Türkiye dizayn ediliyor diye açıkça söyledi. Bunu ilan etti. Hükümet bunu ortaya çıkarması gerekiyor. Bu sohbet olarak kalmamalı. Çok çabuk unutan insanlarız biz. Özal'ın ölümü unutuldu gitti. Hiç araştırma yapmıyoruz, yıllar geçtikten sonra aklımız başımıza geliyor. Sayın Baykal ile ilgili böyle bir iddia var. Niye kalsın ortada bu iddia? Sonuç nereye kadar giderse gitsin araştıralım."

'Bu konuşmaların altında yatan neden neler, buna neden ihtiyaç duyuluyor? Deniz Baykal'ın istifası ile sonuçlanan olaylarla bir bağlantısı olup olmadığı' yönündeki soruya Sevgien, "Bu olay ortaya çıkarsa hepsi ortaya çıkar.Çünkü hepsi birbirine bağlı. Bir zincirin halkaları gibidir. Birini çektiğiniz zaman hepsini katar gider. Yani bu konuşmalar bir pazılın parçalarıdır. Bunu çözecek olan da hükümettir." karşılığını verdi.

SORU ÖNERGESİNE HAZIRLANIYOR

Sevigen, olayın aydınlatılması amacıyla TBMM'ye soru önergesi vereceğini söyledi. Daha önce, zehirlendiği iddia edilen Turgut Özal için de Meclis Araştırma Komisyonu kurulması yönünde girişimlerinin olduğunu hatırlatan Sevigen, "Özal'ın ölüm nedeninin araştırılması için bir teklif verdim. Meclis araştırma komisyonu kurulsun, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hakkında ailesinin, emniyetin iddiaları var, Meclis araştırsın dedim." dedi.

'Bu konuda TBMM'ye önerge verecek misiniz?' şeklindeki soruya Sevigen, "Olay çok yeni, mahkemeye intikal etmiş. Belli bir süre geçsin, soru önergesi vereceğim. Neden vermeyelim?" ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,743 µs