En Sıcak Konular

Almanya’da göçmenler tahminlerden daha uyumlu

23 Aralık 2010 13:48 tsi
Almanya’da göçmenler sanıldığından daha da uyumluymuş, yapılan ankette her on kişiden dokuzunun mesleki kariyer yapmak istediği tesbit edildi.

Bertelsmann Vakfı tarafından yaptırılan bir ankete göre Almanya’da yaşayan göçmenler tahmin edildiğinden çok daha uyumlu ve Almanlardan farklı değil. Ankete katılan kişilerden her on kişiden birisi mesleki kariyer yapmak istediğini belirtmiş.

‘Frankfurter Rundschau’ gazetesinin verdiği habere göre bu ankette kendisine soru yöneltilen yerlilerden ise sadece yüzde 45’i mesleki geleceğini ciddi olarak düşünüyor.

Yabancı kökenli bayanlardan her dört kişiden biri (yüzde 74)  evde oturup ev hanımı olmak istemiyor. Müslüman kökenli göçmen bayanlardan da yüzde 70’i mesleki hayata atılmak istiyor.

Evdeki işler konusunda da göçmenler Almanlardan farklı düşünmüyor. Ankete katılan erkeklerden yüzde 41’i evdeki temizlik, yemek pişirme ve çocukların bakımı gibi konularda anne ve babaların işleri ortaklaşa yapmaları gerektiğini düşünüyor. Almanlarda bu oran yüzde 35.

Göçmenler çocukları için ücretsiz ana okulları istiyor ve çocukların 3 yıl ana okuluna zorunlu olarak gitmesini talep ediyor. Çocuklarının ana okulunda ve tüm gün okullarında eğitim görmesini isteyen çoğunluktaki göçmenler arasında Türk ve Arap asıllılar da yeralıyor.

Bertelsmann Vakfı başkan yardımcısı Liz Mohn, araştırmanın Alman toplumunda yaşayan  yabancı ülkelerden gelen insanlara karşı gösterilen peşin hükümleri çürüttüğünü söyledi.

Yeşiller Partisi başkanı Cem Özdemir, Thilo Sarrazin’in ortalığa yaydığı dumanların dağıldığını, gerçekleri gösteren belgelerin ortaya konulduğunu söyledi. Özdemir, ortaya konulan verilerin göçmenlerin uyum isteğinde bir noksanlığın olmadığını, fırsat eşitliğinde eksikliğin olduğunu belirtti.

Bertelsmann Vakfı tarafından görevlendirilen araştırma enstitüsü Emnid, bu anket için 896 Almana ve 1001 göçmene sorular yöneltildi.

dunyabulteni



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,983 µs