En Sıcak Konular

Cavcav gidecekleri açıkladı!

23 Aralık 2010 12:44 tsi
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav takımdan göndereceği isimleri açıkladı.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, ligin ilk yarısında elde ettikleri 17 puandan memnun olmadığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının son ermesiyle değerlendirmelerini AA muhabirine aktaran Cavcav, yaptıkları transferlerle ligde ilk yarıda 3. veya 4. sırayı hedeflediklerini anlatarak, "Birinci devre aldığımız bu 17 puandan kesinlikle memnun değiliz. Hedefimiz bizim en kötü 3. veya 4. sırada ilk yarıyı bitirmekti. Transferleri de ona göre yaptık. Fakat Türkiye'de acı olan bir gerçek var. Bu tüm kulüplerin başında. Menajerler geliyorlar, futbolcu tavsiye ediyorlar. Biz de bunların oyununa düşmüyorduk. Biz de bu sene menajerlerin oyununa düştük' diye konuştu.

Kulüp başkanı Cavcav, devre arasındaki transfer döneminde yeni oyuncuları kadroya katmak için çalışacaklarını, bazı oyuncularla da yollarını ayıracaklarını belirterek, "İkinci devre mutlaka 3-4 tane transferimiz olacak. Şu anda alacaklarımızı isim olarak telaffuz etmek istemiyorum" dedi.

Bütçelerine göre transfer yapacaklarını anlatan İlhan Cavcav, "Biz de bütçemize göre transfer yapmak mecburiyetindeyiz. Ümit ediyorum ikinci devreye daha iyi bir kadroyla ve sakatlarımızın geri dönmesiyle daha iyi başlayacağız.
Transferlerimizde sağ ön, santrfor arıyoruz, 1-2 tane orta saha oyuncusu, ön libero arıyoruz. Bunlarla ilgili temaslarımız var. Daha ne olacak kesinlik kazanmış değil. Bunların bir kısmı yabancı olacak. Yerli oyuncu da var 1-2 tane ama evvela yabancı kontenjanımızı boşaltmak için 3-4 tane yabancı oyuncuyu göndermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

GİDECEKLER BELİRLENDİ

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, mevcut kadrodan gönderecekleri oyuncuları belirlediklerini kaydetti.

Kulübün kadrosunda yer alan 6 oyuncuyla görüşüp yollarını ayıracaklarını anlatan başkan, Cem Atan, Michael Stewart, Mehmet Yozgatlı, Bilal Çubukçu, Billy Mehmet, Semltz gibi oyuncularla çalışmayacaklarını söyledi.

Cavcav, konuyla ilgili şöyle devam etti:

"Stewart ikinci yarı için geliyorum demiş. Hazırlıklarda bakacağız ve ona göre gerekirse sözleşmesini feshedeceğiz. Cem Atan kadro dışı kaldı. O da gidecek. Ülkesine gitti, 'kulüp bul' dedik. Bekim Balaj'ı kiraya vermek istiyoruz. İkinci yarı Gençlerbirliği çok daha iyi olacak. Cem Atan, Stewart, Mehmet Yozgatlı, Bilal Çubukçu, Billy Mehmet, Smeltz gibi oyuncuları göndermek istiyoruz. Mukaveleleri olduğu için bunlarla anlaşmakta oldukça zor, ama önemli olan zoru başarmak. Biz bunları başarmaya da mecburuz."

ESKİ TEKNİK DİREKTÖR DOLL'E SİTEM

Başkent ekibinin başarılı başkanı Cavcav, sezon başlamadan evlenen ve transfer döneminde kulüpte olmayan eski teknik direktör Thomas Doll'e de sitem etti.
Doll'un evlilik sonrasında Almanya'da balayı yaptığına dikkati çeken Cavcav, şunları söyledi:

"Sezona başlamadan evvel Thomas Doll hocamız vardı. Onun önerileri doğrultusunda Burhan'ı, Tozo'yu, Kerem'i ve İlhan Eker'i başka takımlara yollama durumunda kaldık. Çünkü onların mukaveleleri sona eriyordu. Yani bonservis bedelleri yoktu. Onları da dışarıdan aldıkları tekliflerle, biz istemediğimiz ve hoca istemediği için yolladık. Doll o zaman bir evlilik geçirdi. Bir hanımefendi ile evlendi. O iki ay transfer dönemi içerisinde Almanya'da balayı yaptı."
Başkan İlhan Cavcav, yaptıkları transferlerde sakat oyuncuların çıktığını da ifade ederek, "O zaman Cen Onuk da idari menajer olarak kulübün başındaydı. Hacettepe Spor Kulübü de bizim üzerimizde olması nedeniyle yaptığımız transferler de maalesef sakat oyuncular çıktı. Doktor kontrolünden geçmiş olmasına rağmen kimisinin ayağında platin var, kimisinin bacağında bilmem ne var gibi. İlk kez Gençlerbirliği olarak bu kadar çok sakat oyuncunun oynamadığı bir sezon yaşadık. Şu anda 4-5 tane sakat oyuncumuz var. Bunlar takımda mutlaka direkt oynaması gereken futbolculardı, ancak bu oyuncuları oynatma imkanı bulamadık" diye konuştu.

Sezon başında Ankara'da düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nin düzenlediği futbol turnuvasında Mustafa'nın sakatlandığını hatırlatan Cavcav, "Bir Mustafa Pektemek, TSYD Ankara Şubesi'nin düzenlediği kupa maçında sakatlandı. Şimdi diyorlarki mart ayında ancak takıma katılabilir. 8 ay futbol oynamayan bu futbolcudan bize ne gibi bir verim vereceğini de kestirmek için insanın kahin olmasına gerek yok. Jedinak, Stewart ve Mehmet Akgün sakatlandı. Cem Atan Türkiye'ye intibak edemedi" dedi.

AYNI TEKNİK KADROYLA YOLA DEVAM

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, teknik kadroda değişiklik yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Gündemlerinde teknik direktör değişikliğinin bulunmadığını anlatan Cavcav, "Teknik direktör konusunda bir değişiklik düşünmüyoruz. Ralf laf dinleyen bir adam. Dolayısıyla değiştirmeyi şu anda düşünmüyoruz. Gündemimizde teknik direktör konusu yok. Mevcut teknik kadro aynı şekilde devam edecek" değerlendirmesini yaptı.

"İKİNCİ YARI DAHA İYİ BİR GENÇLERBİRLİĞİ OLACAK"

Başkan Cavcav, yapılacak transferler ve sakatların dönüşüyle Gençlerbirliği'nin 2. devrede daha iyi takım olacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu 2-3 senedir özellikle kritik anlar yaşadık. Uzun yıllar başkan olmam nedeniyle umumi olarak kendi alacağımız oyuncuları mutlaka izleme imkanım vardı.

Fakat belimden geçirdiğim ameliyat yürüyüşümde bir zorluk meydana getirdi. Son 3 senedir, futbolcuları izleme imkanına sahip olamadım. Futbolda bir adamı 5 kişi seyretse, o beş kişideki 10 tane gözün görüşü ayrı ayrı olur. Ancak ben ulema değilim. Ben hem futbol oynadım, hem 30 seneyi aşkın süredir başkanım. İzlediğim oyuncu da yüzde 60-70 isabet sağlayan biriyim. Bu imkanlarımızdan yoksun olduk.

İkinci devreye daha iyi bir Gençlerbirliği olarak başlayacağımızı ümit ediyorum. Oyuncularımıza gelen transfer teklifi yok. Söylediğim futbolcu isimleri dışında hiç kimseyi satma amacında değiliz. Bize gelen herhangi bir teklif de yok."



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,494 µs