En Sıcak Konular

Türkiye'nin korkunç gerçeği

23 Aralık 2010 11:35 tsi
Türkiye'nin korkunç gerçeği Dünyada eroinin yüzde 20’si Türkiye’de ele geçirildi. Bu korkunç oran Avrupa’nın tamamından iki kat fazla.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı Ahmet Pek, mafya tipi organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacaklarını söyledi. Pek "Cezaevlerinde 120 bin tutuklu ve hükümlü var. Bunların 40 bini  bizim operasyonlarımla tutuklandı" dedi

Polis, yolsuzluk, uyuşturucu sokak satıcıları ve mafya tipi suç örgütleri ile mücadelede yeni stratejiler belirledi. 81 İl'in Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürleri Afyon'da gerçekleştirilen 43. SAK toplantısında bir araya geldi. Korel Otel'de düzenlenen zirvede 2011'deki suçlarla mücadelenin stratejisi belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı Ahmet Pek, KOM birimlerinin ülkeyi yiyip bitiren suçlara karşı mücadele vermeye devam edeceğini söyledi. Özellikle mafya tipi organize suç örgütlerine büyük darbe vurduklarını ifade eden Pek, cezaevlerinde 120 bin tutuklu ve hükümlü olduğunu söyledi. KOM Daire Başkanı sözlerine şöyle devam etti: "120 binin 40 bini bizim yaptığımız operasyonlarda tutuklandı. Sadece narkotik suçlarıyla ilgili 23 bin kişiyi içeri attırdık. Bu rakamın içinde içici diye tabir ettiğimiz kişiler yok. 6 bin kişilik KOM ailesi gösterdiği üstün başarı ile suçluların üçte birini tutuklattı" dedi.

Devlet varsa mafya yoktur

'Devletin zafiyeti olan yerde mafya vardır. Devletin güçlü olduğu yerde mafya ve çete olmaz' diyen Pek sözlerine şöyle devam etti: "81 il'de mafya tipi organize suç örgütleri ve çetelerini büyük ölçüde temizledik. Sadece yerel ölçekte bazı küçük marjinal gruplar kaldı. Eskiden bu insanlar varlığını göstermek için uğraşır gündeme gelirdi. Şimdi bize yakalanmamak için köşe bucak kaçar hale geldiler."

Sokak satıcılarının kökü kazınacak

Toplumun örgütlü suçlardan temizlenmesi için KOM birimlerinin topyekün mücadele verdiğini anlatan Pek toplantıda şube müdürlerine, "Örgütlü suçların kökünü kazıyın" diye talimat verdi. Geçen yıl sokak satıcısı diye tabir edilen ülke içi uyuşturucu çetelerine ülke çapında mücadele yapmak üzere karar aldıklarını kaydeden Pek, "Kendi insanımızı uyuşturucudan korumak için sokak satıcılarını temizleme yönünde aldığımız kararı başarı ile uyguladık. 5 yıl önce uyuşturucu suçlarından 4 bin 500 tutuklu varken bu sayı şimdi 23 binlere çıktı. Son üç yılda sokak satıcılarına dönük düzenlenen bin 497 operasyonda 18 bin 323 şüpheli yakalandı. Bunların tamamına yakın kısmı cezaevine girdi" dedi.

Eroin yakalamada dünya ikincisiyiz

KOM Dairesi'nin örgütlü suçlarla daha etkin mücadele vermesi için yeni yapılanmaya gittiklerini vurgulayan Pek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyada ele geçirilen eroinin yüzde 20'si Türkiye'de yakalandı. Türkiye transit ve hedef ülke olmasına rağmen 27 AB ülkesinin toplamının iki katına yakın uyuşturucu maddeyi tek başına yakaladı. Devlet olarak biz güçlüyüz. Hiçbir şekilde suç gruplarının devletin zafiyetlerinden yararlanarak faaliyet göstermesine izin vermeyeceğiz."

Narkotik 254 bin kişiyi yakaladı

Mali, organize, narkotik, bilişim suçları alanında üç yılda toplam 113 bin 165 olaya müdahale ettiklerini belirten Pek, "254 bin 370 kişi hakkında işlem yaptık. Bu devasa bir rakam oluşturuyor. Uyuşturucuya dönük talep azaltımı ile ilgili bütün illerde koordinasyon birimleri kurduk.Bilişim suçları alanında da üç yılda 8 bin 263 operasyonda 12 bin 568 şüpheli yakaladık" dedi.

Pek, mali suçlar alanında son üç yıl içinde 55 bin 94 operasyon gerçekleştirildiğini ve 128 bin 288 kişi hakkında işlem yapıldığını ifade etti. Sigara kaçakçılığında devletin büyük vergi kaybının olduğunu belirten Pek, "Geçen yıla göre kaçak sigaraya dönük operasyon ve yakalamalar üç kat arttı. Bu yıl 40 milyon paket kaçak sigara yakaladık. Daha sokağa düşmeden konteynırda, gemide, tırda ele geçirdik. Ülkeye girişine izin vermedik, sokağa düşürtmedik" şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı Ahmet Pek, yolsuzluk algılanmasında Türkiye'nin 180 ülke arasında 56. sırada olduğunu söyledi. Pek, "Yolsuzluk olan ülkede gelişme olmaz. Yolsuzluk havuzunun deliklerini kapatmış ülkelerde gelişme olur. Önce havuzunuzun deliklerini kapatmalısınız. Delikleri tıkayamıyorsanız bu vebalin altından kalkamazsınız" dedi.

bugün

 

 

 

 

 



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs