Sağduyu kazandı | " /> Sağduyu kazandı | "/>

En Sıcak Konular

Büyükelçi Tan: Sağduyu kazandı

23 Aralık 2010 10:05 tsi
Büyükelçi Tan: Sağduyu kazandı 
ABD Temsilciler Meclisi'nin 252 sayılı Ermeni tasarısını gündeme almamasına Türkiye adına ilk tepki veren isim yine Washington Büyükelçisi Namık Tan oldu.

Namık Tan sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "TM’nin 252 sayılı tasarıyı gündemine almamış olmasından ve neticede sağduyunun galebe çalmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Tasarı karşısında güçlü şekilde harekete geçen Türk Amerikan toplumunun değerli üyelerine ve Amerikalı dostlarımıza teşekkür ediyorum. Artık, suni meselelerle vakit kaybetmeden, ABD’yle dostluk, işbirliği ve ittifak ilişkilerimizin derinleştirilmesi için çalışmalıyız" ifadesini kullandı.

Büyükelçi Tan, geçtiğimiz Cuma günü tasarının ABD Temsilciler Meclisi'nde oylanabileceği haberlerinin çıkması üzerine de Twitter üzerinden bir mesaj yayımlamış ve "Türk-Amerikan toplumunu gerekli duyarlılığı" göstermeye çağırmıştı.

TEŞEKKÜR MEKTUBU

Tan ayrıca, Temsilciler Meclisi'nin gündeme almadığı Ermeni tasarısıyla ilgili olarak bir de teşekkür mektubu yayımladı.

Temsilciler Meclisi'ni. "ayrıştırıcı ve zarar verici tartışmayı önlediği için" takdir ettiğini belirten Tan, bu yönde kararlı çabalar gösteren Kongre üyelerine de teşekkürlerini ifade etti.

Tan, Temsilciler Meclisi'nin, "yanlış ve kanıtlanmamış suçlar içeren bu temelsiz tasarıyı gündeme almayarak, oldukça tartışmalı bir konuda doğru bir karar verdiğini" belirtti.

Ayrıca, tasarının Meclise gelmesine karşı olan ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve diğer Amerikalı yetkililere de memnuniyetini ileten Tan, "Yıllardır dost ve müttefik olan Amerika ve Türkiye, küresel barış, refah ve istikrar için birlikte çalışmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

hurriyet



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs