En Sıcak Konular

Çizik sırası Tekin'de

23 Aralık 2010 09:42 tsi
Çizik sırası Tekin'de
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, il örgütlerine bir genelge gönderip milletvekili adayı olmayı düşünenlerin partideki il ve ilçe başkanlıklarından istifa etmesini isteyecek. Kurultayda Tekin'in üstünü çizen delegeler bu şekilde tasfiye edilmiş o

CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak gittiği kurultayda 353 delege tarafından ismi çizilen Gürsel Tekin, teşkilatı hallaç pamuğu gibi atacak.

Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan itirazların ardından koltuğuna oturarak rahat bir nefes alan Gürsel Tekin, 18 Aralık'taki kurultayda en düşük oyu olan Parti Meclisi üyesi olmasına karşın iki numaralı koltuğunu koruyacak.

HEMEN İSTİFA EDİN

Gürsel Tekin ilk iş olarak ise Ocak ayının ilk haftasında teşkilata göndereceği genelge ile milletvekili adayı olmayı düşünenlerin parti yönetiminden istifa etmesini isteyecek. Kılıçdaroğlu ile birlikte hareketlenen CHP'de il başkanlarının milletvekili olmak istediği biliniyor.

BÜYÜK BÖLÜMÜ DEĞİŞECEK

Tekin'in çağrısı üzerine il başkanlarının yarısına yakınının görevlerini bırakıp milletvekili aday adayı olacağı ifade ediliyor. Gürsel Tekin ise bunu fırsat bilerek kendsin çizen ve Baykal ile Sav'a yakın il ve ilçe başkanlarının büyük bölümünü değiştirecek.


Berhan Şimşek listenin başında

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek gibi isimlerin istifa etmemeleri durumunda görevden alınacağı belirtiliyor. Kurultayda Tekin'in üzerini çizen delegelerin yoğun olduğu illerin yönetimleri de tasfiyeden nasibini alacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sık sık "Bize ayak uyduramayanlarla yola devam etmeyeceğiz" diyerek değişikliğin işaretlerini vermişti.


MYK'yı cumartesi günü açıklayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partinin yeni yönetimine 2-3 kişiyi daha alması bekleniyor. Böylece Merkez Yürütme Kurulu üyesi sayısı 18'e çıkarılacak. Kılıçdaroğlu, partinin yeni MYK'sını Cumartesi günü açıklayacak. Parti Meclisi'ni Cumartesi günü için toplantıya çağıran Kılıçdaroğlu, üyelere sunum yaptıktan sonra MYK üyelerinin ismini açıklayacak. Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un koltuklarını korumaları, PM'ye yeni giren isimlerden bazılarına ise genel başkan yardımcılığı görevi verilmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu ile birlikte 15 kişiden oluşan MYK'nın sayısının 17 veya 18'e çıkacağı ifade ediliyor. İlahiyatçı Muhammed Çakmak ile Sezgin Tanrıkulu'nun adları MYK'ya girecek isimler arasında yer alıyor.

yenişafak




Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs