En Sıcak Konular

Belediye otobüslerinde "Savaş Suçlusu İsrail"

22 Aralık 2010 17:26 tsi
ABD'nin Seattle eyaletinde kendilerine Mideast Awareness Campaign (Orta Doğu Bilinçlendirme Kampanyası) adını veren bir grup Amerikalı, King Belediyesi'ne bin 794 dolar ödeyerek, 12 belediye otobüsüne üzerinde "Savaş Suçlusu İsrail" yazan reklam verdi

Anlaşmaya göre King County Belediyesi'ne ait 12 otobüs, İsrail'in Gazze saldırısının ikinci yıl dönümü olan 27 Aralık tarihinde yollarda olacak. Otobüslerin üzerinde yer alan afişlerde "Savaş Suçlusu İsrail" yazıyor. Hemen yanında ise evleri yıkılan Filistinli çocukların resimleri var.

Grubun sözcüsü Ed Mast, kendilerini İsrail karşıtı olmadıklarını, amaçlarının insanları Orta Doğu sorunu hakkında bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Mast, "Bunun İsrail karşıtı olduğunu söyleyemeyiz. Bu sadece bir ülke hakkında şikayette bulunmak demektir. Biz İsrail'in insan haklarını ihlal etmesine artık bir son vermesini istiyoruz. İsrail'in aynı zamanda Filistinli halka da eşit davranmasını talep ediyoruz."dedi.

Ancak Amerika'daki Yahudi dernekleri olaya sert tepki gösterdi. Soykırımı İnkarla Mücadele Derneği Direktörü Hilary Bernstein, otobüslerin üzerindeki afişlerin olayı tek taraflı yansıttığını söyledi. Bernstein, "Genç yaşlı herkes bu reklamı görecek. Bu bir propagandadır. Talihsiz bir olay." açıklamasında bulundu.

King County Ulaşım Dairesi sözcüsü Linda Thielke ise söz konusu reklamın bazı kişileri rencide edebileceğini ancak bu reklamları engellemek için ortada yeterli delil olmadığını açıkladı. Thielke, "Biz hükümet olarak, elbetteki halkımızın düşüncelerine saygı duyuyoruz. İfade özgürlüğüne de saygı duyarız. Bir kısım insanlar alınacak diye de bu ifade özgürlüğünü kısıtlayamayız." diye konuştu.



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,976 µs