En Sıcak Konular

İBB'den büyük transfer atağı

22 Aralık 2010 16:36 tsi
İBB Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı yıldızları transfer listesine aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe'den Gökhan Ünal ve Beşiktaş'tan Zapotocny'i istediklerini söyledi. Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına katılan Gümüşdağ, kulüp olarak ilk yarıda sakatlıklarla boğuştuklarını belirterek, ikinci yarı için belli mevkilere transfer yapacaklarını kaydetti. Başkan Gümaşdağ, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dan oyuncuları Gökhan Ünal'ı istediklerini ifade ederek, ''Bu oyuncuya hocamız çok inanıyor. Kadromuza katmak istiyoruz. Oyuncuyla görüşmek için kulübünden izin de istedik'' derken, Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Serdal Adalı'dan da Çek savunma oyuncusu Zapotocny'i istediklerini açıkladı.

TRABZONSPOR MAÇINDA 1 MİLYON 200 BİN LİRA HASILAT

Göksal Gümüşdağ, Trabzonspor maçında 1 milyon 200 bin lira hasılat elde ettiklerini açıkladı. Trabzonspor ile oynadıkları karşılaşmada iyi bir hasılat elde ettiklerini kaydeden başkan Gümüşdağ, ''1 milyon 200 bin lira hasılat elde ettik. Giderlerden sonra bize 1 milyon 50 bin lira kaldı. Ancak sonuç istediğimiz gibi olmayınca üzüldük'' dedi.

Gümüşdağ, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın çok iyi bir stat olduğunu ve burada maç oynanmayacak bir durum olmadığını kaydederek, ''5 yılda burada lig ve kupa olmak üzere toplam 170 maç oynadık. Rüzgar nedeniyle zorlandığımız sadece 1-2 maç oldu. Buradaki yapılaşma rüzgarları büyük ölçüde kesti. Olimpiyat Stadı, kulüplerimizin ve milli takımın mutlaka tercih etmesi gereken bir stat'' diye konuştu.

''14 BİN KİŞİLİK BUTİK STAT YAPACAĞIZ''

Kulüp olarak Başakşehir İlçesi'nde 14 bin kişilik butik stadın inşaatına 1-2 ay içinde başlayacaklarını dile getiren başkan Gümüşdağ, ''Stadı, önümüzdeki yılın sezon sonunda veya devre arasına yetiştirmeye çalışıyoruz'' ifadesini kullandı.

Gümaşdağ, zamanla seyirci sorunlarını aşacaklarına inancını dile getirerek, bugün 300 kişinin kendi isteğiyle maçlara bilet alarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarına geldiğini, 100 tane öğrencinin de paralarını ödeyerek kombine bilet aldığını anlattı.

''HER ŞEYDEN ÖNCE KULÜBÜMÜZ GELİR''

İBB Spor olarak Galatasaray'a karşı maç kazanamamalarının gündeme gelmesiyle ilgili bir soru üzerine başkan Gümüşdağ, ''Teknik heyet ve benim için önce kulübüm gelir'' dedi.
Gümüşdağ, böyle bir algılanmanın normal olduğunu kaydederek, şunları söyledi: ''Teknik direktörümüz Abdullah Avcı geçmişte Galatasaray alt yapısında görev yaptı. Yardımcısı Arif 20 yıl Galatasaray'da futbol oynadı. Ben de Galatasaray Kulübü kongre üyesiyim. Ancak, futbola profesyonel hizmet eden bir kişi önce önce kulübünü düşünür. Bizde her şeyden önce kulüp gelir. İBB Spor'a 1 dakika bile hizmet veren kişi dahi önce kulübünü düşünür.''

Abdullah Avcı'ya Galatasaray ve Trabzonspor'dan daha önce teklif geldiğini söyleyen Gümüşdağ, ''Kendisi kalmak istedi. Bizim Abdullah Avcı ile gönül sözleşmemiz var. Ancak ilerde bu teknik ekibin büyük camialar ve milli takımlarda görev almasını tabii ki isteriz'' ifadesini kullandı.

Gümüşdağ, İBB Spor olarak bu sezon iddialı olduklarını ifade ederek, sezon sonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı hedeflediklerini anlattı.

''FUTBOL AİLESİ TOPLANACAK''

Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Kulüpler Birliği Başkanı sıfatıyla Kulüplerin sorunları ile sporda şiddet sorununun araştırılması amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonu'na yaptığı sunum sırasında bir teklifte bulunduğunu anlatan Gümüşdağ, ''Sayın Yıldırım, komisyon üyelerini futbol ailesinin katılımıyla düzenlenecek bir toplantıya davet etti. Toplantı, 15 Ocak'ta hatta 16'sına sarkacak. 150 kulübün bulunacağı toplantıda komisyonla birlikte değerlendirmelerde bulunacak. Bu toplantıda, tüm sorunlar tartışılacak. Toplantı büyük bir ihtimalle Swissotel'de yapılacak'' şeklinde konuştu.

''KULÜPLER BİRLİĞİ OLARAK PROFESYONEL HAKEMLİĞİ DESTEKLİYORUZ''

Aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili olan Göksel Gümüşdağ, vakıf olarak hakemlerin profesyonelleşmesinden yana olduklarını söyledi. Kulüpler Birliği'nin hakemlerin profesyonel hale gelmesini destekleyeceğini vurgulayan Gümüşdağ, ayrıca hakemlerin bir arada bulunacağı, gelişimlerini sürdürebileceği bir Hakem Evi'nin olması gerektiğini kaydetti.



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,193 µs