En Sıcak Konular

'Güney Kıbrıs ile anlaşma ekonomik çıkar'

22 Aralık 2010 15:51 tsi
'Güney Kıbrıs ile anlaşma ekonomik çıkar' İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, Türkiye'nin İsrail'e yaptığı yangın söndürme yardımı sebebiyle Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundu.

 Levy, Türkiye'nin siyasi gerginliğe rağmen yardımda bulunmasının İsrail'i derinden etkilediği itirafında bulundu. Levy, "Bunun ötesinde Türk hükümetinin siyasi gerginliğe rağmen yangına müdahale etmesi bizi derinden etkiledi." dedi.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede konuşan Levy, Türkiye'nin 2 yangın söndürme uçağıyla İsrail'deki yangına müdahale ettiğini hatırlattı. Levy, "Türk halkına sadece kendi adıma değil, acıyı yaşayan İsrail halkı adına da teşekkür ediyorum. Başbakan Erdoğan'a da özellikle teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise yapılan yardımın insanlık görevi olduğunu kaydetti. İsrail'de yangın başladığı zaman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiğini söyleyen Eroğlu, bütün yangın helikopterlerinin hangarlara çekilmesine rağmen 2 yangın uçağının İsrail'e hareket ettiğini ifade etti. Ormanların dünyanın ortak değeri olduğunu dile getiren Eroğlu, sadece İsrail'e değil, çevre ve komşu bütün ülkelere benzer zor durumda Türkiye'nin yardımda bulunabileceğine işaret etti.

"GERGİNLİĞİ ÇIKARANLAR BİZ DEĞİLİZ"

Amerikan Yahudi Birliği'nden yangına yapılan müdahaleye ilişkin teşekkür aldığını kaydeden Eroğlu, "Gerginliği çıkaranlar biz değiliz. Gerginlik olmasını istemiyoruz. Bu olaydaki davranışımız da insanlık maksatlı. Geçmişte 520 yıl önce de İspanya'daki Yahudilere Osmanlı yardıma koşmuştur. Nazi Almanya'sı döneminde çok sayıda Yahudi bilim adamı Almanya'dan gelmiştir. Biz tamamen tüm dünyaya insani olarak yaklaşıyoruz. Her insana değer veriyoruz. Filistin için de aynı şeyi İsrail'den bekliyoruz." değerlendirmesi yaptı. Ziyaret için Levy teşekkür eden Bakan, "Türkiye'nin İsrailli vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimizi ve selamlarımızı iletmenizi istiyoruz." diye sözlerini tamamladı.

LEVY: İNŞAALLAH

Konuşmaların ardından İsrail adına Büyükelçi Levy, Bakan Eroğlu'na teşekkür plaketi verdi. Eroğlu, plaketi Başbakan Erdoğan'a ileteceğini dile getirdi. Bakan Eroğlu da çini hediye ederek, "Bu yangınlar bir daha olmasın, ama biz hazırız." demesi üzerine Levy, "İnşallah, inşallah." ifadesini kullandı.

"GÜNEY KIBRIS İLE ANLAŞMA EKONOMİK ÇIKAR"

Görüşmenin ardından Levy'e İsrail ile Güney Kıbrıs arasında yapılan anlaşmanın Türkiye ile müzakereleri nasıl etkileyeceği soruldu.

Levy, "Sizi hayal kırıklığına uğratmış olacağım, ama ben buraya Başbakan'a ve Türk hükümetine teşekkür etmek için geldim. Başka konularda konuşmayacağım. Ancak, Kıbrıs'taki bu anlaşma ekonomik çıkarlarımızı korumaktır. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs ile alakası yoktur." cevabını verdi.

(CİHAN)



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,417 µs