En Sıcak Konular

CHP’li Berhan Şimşek: Görevimin başındayım

22 Aralık 2010 15:21 tsi
CHP’li Berhan Şimşek: Görevimin başındayım
CHP'li Berhan Şimşek, basında istifa edeceğine dair çıkan haberlerle ilgili konuştu...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, basında istifa edeceğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Şimşek, “Görevimin başındayım, tasarruflar genel merkeze aittir.” dedi. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan Berhan Şimşek, gazetecilerin istifa edeceği yönündeki soruları cevapladı. CHP’de 8 dönem PM üyeliği, 2 dönem de kısa süreli yürütme kurulu üyeliği yaptığını ve ayrıca İstanbul İl Başkanlığı görevine geldiğinde de MYK üyesi olduğunu hatırlatan Şimşek, “Şu anda görevimin başındayım. CHP İstanbul İl Başkanıyım. Tasarruflar genel merkeze aittir.” şeklinde konuştu.

Kurumsal siyaset yapmadıklarını, kişilerin düşüncelerine göre değil partinin kurumsal başarısı için emek ve ter akıttıklarını söyleyen Şimşek şöyle konuştu: “Bugün olduğu gibi önceki günlerde de kamuoyu ve örgüt arkadaşlarım buna tanıktır. Demokrasilerde, parti içi yarışlarda eğer demokrasi işliyorsa herkes birbirine destek vermek mecburiyetinde değildir. Ama parti terbiyesi gereği parti üst kurulları bizim için önemli ve değerlidir. Ben inanıyorum ki demokrasiyi dilimizden düşürmeyen anlayıştan geldiğimize göre onun içini dolduracak ne kadar demokrat, ne kadar demokrasiyi özümsediğimizi hem örgüt arkadaşlarımıza hem de ülke kamuoyuna sergilemiş oluruz.”

Gürsel Tekin’den kendisine istifa etmesi yönünde sözlü ya da yazılı talep gelmesi durumunda tavrı sorulan Şimşek, “Biz kurumlarla iş yapıyoruz. Kurumlar CHP MYK bu kararı alır, bize söyler. Bizim de boynumuz kıldan incedir. Biz parti terbiyesiyle yetiştik, kişilerle değil. Parti üst kurullarının önünde ceket iliklerim. Üst kurulların isimleri değildir ceket iliklediğim, CHP’nin kurumsal kimliğidir.” şeklinde konuştu. (CİHAN)



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs