En Sıcak Konular

Pınar Sağ, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi

22 Aralık 2010 13:47 tsi
Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ'ın kendisi gibi türkücü olan gelini Pınar Sağ, yasadışı terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında talimatla ifade verdi.

29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi Tunceli'de katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmasında TKP/ML - TİKKO isimli terör örgütü kurucusu ve lideri İbrahim Kaypakkaya'yı övdüğü iddia edilen Sağ, adliye çıkışında hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini açıkladı. Kaypakkaya'nın suçlu olduğunu düşünmediğini belirten Sağ, "Ülkemizde yaşadığımız süreç içerisinde ülkemizin Başbakanı, Erdal Eren ve birçok kişi adı geçtiğinde alkışlanıyor. Bizler sanatçılar sahnede söylediğimiz zaman ya suç veya suçluyu övmüş oluyoruz." dedi.
   
Pınar Sağ'ın, Tunceli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Murat Kur'un 25 Mart'ta düzenlediği açık hava toplantısına katıldığı, yaptığı konuşmasında "Faşist iktidara karşı her zaman dik durmuş Kaypakkaya'ya yoldaşlara...", "Aslanlar gibi kurban olduğum 73'ten bu yana ser verip sır vermeden bu geleneği asilce yaşatan Kaypakkaya'ya yakışır şekilde..." sözlerini sarf ettiği ileri sürülüyor. Bu etkinliğin ardından Tunceli Cumhuriyet Savcılığı, Pınar Sağ hakkında "Suçu ve suçluyu övmek" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Ancak suçun "Yasadışı terör örgütü propagandası yapmak" kapsamına girdiği gerekçesiyle görevsizlik kararı verilerek dava dosyası Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
   
Pınar Sağ bu dava ile ilgili Beşiktaş Özel Yetkili 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde avukatı ile birlikte gelerek talimat ile ifade verdi. Pınar Sağ ifadesinde, 29 Mart seçimlerde Dersim bölgesindeki bağımsız aday Murat Kur'a destek için etkinliğe katıldığını söyledi. Hiçbir şekilde örgüt propagandası yapmadığını anlatan Pınar Sağ, İbrahim Kaypakkaya'nın da suçlu olmadığını ileri sürdü.
   
Pınar Sağ, ifadesinin ardından adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Daha önce suç ve suçluyu övmekten, şimdi de örgüt propagandası yapmaktan yargılandığını belirten Sağ, "Ülkenin başbakanının inanmadığı ve samimiyetsiz bir şekilde Erdal Eren, Deniz Gezmiş gibi değerleri andığı zaman ayakta alkışlanıyor. Ama şu anda sanatçı toplantılarının açılımının yapıldığı bir ülkede sahteliklerin dolu olduğu bir ülkede ben kalkıp İbrahim Kaypakkaya'yı söylediğim noktada ceza alıyorum. Bu iktidarın ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösterir. Bu ciddi bir hukuksuzluktur, öyle değerlendiriyorum. Yargı önüne çıkıp yargılanmamış, Diyarbakır Cezaevi'nde tutsakken katledilmiş bir değerimizdir İbrahim Kaypakkaya. Ben kimseye silahınızı alın dağa çıkın demedim. İbrahim Kaypakkaya'yı doğru buluyorum. Kaypakkaya'nın ideolojik yapısını ve kimliğini onayladığım için tabii ki bahsetmek istedim. Dersim bölgesinde konser veriyordum. İşimiz sadece türkü söylemek değildir. O sorunların içinde de var olabilmektir."

Bu arada, Pınar Sağ'a destek için yanında ayrıca eşi Tolga Sağ, Grup Yorum ve yazar Bilgesu Erenus ile Ruhan Mavruk da adliye geldi. 

cihan



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,545 µs