En Sıcak Konular

TÜDEF'den gözdağı!

22 Aralık 2010 11:35 tsi
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, haksız ve keyfi uygulamada ısrar eden bankaların takipçisi olacaklarını belirtti. Bankalara gözdağı verdi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, haksız ve keyfi uygulamada ısrar eden bankaların takipçisi olacaklarını belirterek, bu bankaları, hem BDDK'ya bildireceklerini, hem de haklarında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, tüketicinin ciddi bir araştırma yapmadan kredilerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmeden karar vermemesini, bütçesini zorlamamasını istedi.

İpotek fekki konusuna değinen Yılmaz, konut ve araç kredisi kullanan tüketici ödeme planına göre taksitlerini tamamladığında, konut ve araç ipoteğinin çözülmesi için bankadan borcunun olmadığına ilişkin yazı talep edildiğini hatırlattı.

Yılmaz, bazı bankaların bu yazıya karşılık tüketiciden kredi miktarına göre ücret talep ettiğini ve bu uygulamanın haksız, hukuksuz ve keyfi olduğunu savunarak, bankaların bu yazı karşılığında ücret almaya haklarının bulunmadığını söyledi.

Yılmaz, bu yazının alınan kredi işleminin zorunlu sonucu olup tüketiciye ücretsiz olarak sunulması gerektiğini belirterek, ipotek talebinin bankaların bir tasarrufu olup çözülmesinin de bankaların sorumluluğunda olduğunu kaydetti ve şöyle devam etti:

''İpotek fekki yazısıyla ilgili alınan ücretin, hukuka aykırı bir uygulama olduğu konusunda Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'nin (TSHH) kararları da bulunmaktadır.

TSHH ipotek fekki parası alınmasına ilişkin olarak Tüketici Mahkemesine kararına itiraz eden bankanın talebini reddeden Tüketici Mahkemesi hakem heyetinin kararını yerinde ve tüketici talebini haklı bulmuştur. Bu bankaları hem BDDK'ya bildireceğiz hem de haklarında suç duyurusunda bulunacağız.

BDDK'nın bu konuda görevi ise bu tür soygun anlamına gelecek uygulamaları seyretmek değil, tüketici mağduriyetini giderici düzenlemeler yapmaktır.''




Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,722 µs