En Sıcak Konular

On binlerce kişi mahsur kaldı

22 Aralık 2010 11:03 tsi
Avrupa'yı etkisi altına alan yoğun "kar yağışı" ve dondurucu soğuk, hava ulaşımını felç etti.

Avrupa genelinde dün binlerce uçuş iptal edilirken, Avrupa'da uçuşlar iptal, yollar buzlu, trenler dolu. Yolcuların akın ettiği demiryolu şirketleri, talebi karşılayamıyor. Rusya'da ise karla mücadelede tanklar kullanılıyor.

Avrupa'da uzun süredir devam eden kar yağışı, hava, kara ve demiryolu ulaşımını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Londra, Brüksel, Paris gibi birçok başkentten gerçekleştirilen uçuşların büyük bir bölümü iptal edilirken on binlerce kişi havaalanlarında mahsur kaldı. Otoyollardaki buzlanma ve iptal edilen uçuşlar nedeniyle yolcuların akın ettiği demiryolu şirketleri ise talebi karşılamakta zorlanıyor.

Paris'teki Charles de Gaulle Havaalanı'nda uçuşların yüzde 40'ı iptal edilmiş durumda. Binlerce yolcu dün geceyi havaalanında geçirmek zorunda kaldı. Londra'daki Heathrow Havaalanı da benzer bir durumda. Havaalanından dün gece boyunca sadece birkaç uçuş gerçekleştirilebildi. British Airways, yolcularına seyahat planlarını Noel tatilinin sonrasına kadar ertelemek zorunda kalabileceklerini bildirdi. Frankfurt Havaalanı'nda seferler yapılamıyor. Havaalanı yetkililerinin mahsur kalan yaklaşık 1.000 kadar yolcuya yatak ve battaniye dağıttığı öğrenildi. Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda da her iki uçuştan birinin iptal edildiği bildirildi.

Danimarka'da yoğunkar yağışıülkedeki bütün yolları buz pistine çevirdi. Yol yardım servislerinin kazalara yetişemediği öğrenildi. Kış aylarının henüz başı olmasına rağmen buzlanmayı engellemek için kullanılan tuz stoklarının tükendiği öğrenildi. Rusya'da da başkent Moskova ve St. Petersburg başta olmak üzere ülkenin genelinde kar yağışları hayatı olumsuz etkiliyor. Sadece St. Petersburg'da buz yaralanması sonucu 100'den fazla vatandaşın hastanede tedavisi sürüyor. Rusya'nın bazı bölgelerinde bir metreye yaklaşan karla mücadele için ise modifiye edilmiş tanklar kullanılmaya başlandı.

zaman



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,427 µs