En Sıcak Konular

Adli Tıp'a hastayım, yurtdışına sağlam

22 Aralık 2010 09:27 tsi
Adli Tıp'a hastayım, yurtdışına sağlam

30 Ekim tarihli mahkeme kararı, Haberal senaryosunu gözler önüne serdi.

Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, 'Hareket ederse ölür' raporu sayesinde Adli Tıp Kurumu'na gitmedi ama izin verilseydi ödül almak için yurtdışına gidecekti. 30 Ekim tarihli mahkeme kararı, Haberal senaryosunu gözler önüne serdi.

Kararda, sağlık durumu nedeniyle tahliyesi istenen Haberal'ın yurtdışındaki bir ödül törenine katılabilmesi için de tahliye istendiği belirtildi.Hastane raporlarıyla Silivri Cezaevi yolunu kapatan Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal, mahkeme kararına rağmen aynı yolu izleyerek geçtiğimiz gün Adli Tıp Kurumu'na gitmedi. Tutuklandığı günden bu yana tartışmalı raporlar sayesinde Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde yatan Haberal için uygulamaya konan senaryo İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gözünden kaçmadı.

ÖDÜL İÇİN TAHLİYE İSTEDİ

Mahkeme, 30 Ekim 2010 tarihli kararında 'Kımıldarsa 3 dakika içinde beyin ölümü gerçekleşebilir' diye rapor verilen Haberal'la ilgili çelişkili taleplere dikkat çekti. “Haberal'ın gerekli önlemler alındığında hastanede kesintisiz yatırılmasını gerektirir bir durum bulunmadığı tespit edilmiştir” denen 4 sayfalık kararda “Sanığın sağlık durumu gerekçe gösterilerek tahliye talebinde bulunulması yanında eş zamanlı olarak sanığın yurt içinde düzenlenecek bilimsel kongreye katılımı ve yurt dışında yapılacak ödül töreninde bulunması gerektiğinden bahisle tahliye talebinde bulunulmuştur. Ancak bu çelişik durum konusunda da sanık müdafileri tarafından mahkememize yeterli hukuki ve tıbbi açıklama getirilmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIK DURUMU SAKLANIYOR

Daha önce 'taburcu edilebilir' raporunun mahkemeden saklandığı ortaya çıkan Haberal'ın çelişkili durumu için mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi: “Mahkememiz tarafından 29 Mart 2010 tarihli ara kararımızla Adla Tıp Kurumu'na sevk edilen sanığın sağlık durumu gerekçe gösterilerek yatmakta olduğu Kardiyoloji Enstitüsü tarafından Adli Tıp Kurumu'na gönderilmemesi üzerine Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından belirtildiği dönemde muayeneye gönderilmesi istenmiştir. Söz konusu yazı bir rapor değildir. Evrak üzerinden verilen karardır. Ancak bu güne kadar mahkememize gönderilen tek rapor içeriklerinde sanığın tedavisinin daha ne kadar süreceği konusunda ise herhangi bir açıklık bulunmamaktadır.”

yenişafak




Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,789 µs