En Sıcak Konular

BDP'yi Ergenekon kullanıyor

22 Aralık 2010 09:15 tsi
Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, BDP’nin PKK’nın dediğinin dışına çıkamayacağını ve her kritik dönemde Ergenekon mahfilleri tarafından kullanıldığını öne sürdü, son operasyonları örnek gösterdi.

Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, BDP’nin PKK’nın dediğinin dışına çıkamayacağını ve her kritik dönemde Ergenekon mahfilleri tarafından kullanıldığını söyledi. Avcı, “Bu özerklik tabirinin içeriğini doldurmadılar. Bu talep kabul görmedi. KCK’nın muhtelif birimlerini inşa ettiler. Demokratikleşme standartları işareti verirken, özerklik istiyorlar ama ayrılma imajı vermiyorlar. Bu söylemler kendi içindeki çelişkiyi gösteriyor. Kürtçenin öğretilmesini istiyorsunuz, bunun için özerkliğe gerek yok. Zaten TRT Şeş kuruldu, bir takım adımlar atılıyor. Bazı yerlerin isimleri iade ediliyor. Bunlar önemli çalışmalar” dedi.

“BDP, ERGENEKON TARAFINDAN KULLANILIYOR”

BDP’nin söylemleriyle tavırlarının birbirini tutmadığını ifade eden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anki söylemleriyle demokratik açılımdaki tavırları birbirinden çok farklı. Poyrazköy’de silahlar çıkıp Ergenekon’a gözler çevirilince geri adım attılar. Çelişkili açıklamalara baktığımız zaman, BDP’nin çok yüzlü bir politika izlediğini görüyoruz. Samimiyetine güven duyulacak bir durum yok. Bu yapı pek çok mahfil tarafından da kullanılabilir. BDP, PKK’nın dediğinden başka bir şey yapamaz. Bir kelime ederek gündemi değiştiriyorsunuz Meclis Başkanı’ndan sert tepki gelince geri adım atıyorsunuz. Bunu samimi görmüyorum, kendilerinin de inandığını düşünmüyorum. Bu düşünceyi Türkiye kaldıracak bir potansiyele sahip değil. BDP, kritik dönemlerde Ergenekon mahfilleri tarafından kullanıyor ve inanmadığı adımlar atıyor.”

“BULUŞMA NOKTAMIZ ETNİK KÖKEN DEĞİL DİNİMİZ OLMALI”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Abdulvahab Ekinci ise, “Türkiye birlik ve beraberlik içinde bir bütün şekildedir. Bu birlikteliğe halel getirecek söz ve eylemlerden herkes uzak durmalıdır. Bütünlüğü sağlamanın yolu insanların temel hak ve özgürlüklerini vermek gerekiyor. BDP’nin bu bütünlüğe aykırı söz ve eylemlerden kaçınması gerekiyor. BDP ,Kürtlerin temsilcisi değildir. İnsanlığımızın ortak paydası etnik kökeni değil inançlarıdır. Sorun ülkemizde yaşayan insanların sorunudur, sadece Kürtlerin değil. Bunun çözüm adresi de BDP değil” şeklinde konuştu.

Yeni Akit




Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,642 µs