En Sıcak Konular

Yeni HSYK’da görev bölümü tamam

22 Aralık 2010 08:54 tsi
Yeni HSYK’da görev bölümü tamam
İşte HSYK'da yerni gerçekleştirilen görev dağılımı...

HSYK’da atamalara bakacak 1. Daire’nin başkanlığına İbrahim Okur, ihraç ve yükselmeye bakacak 2. Daire’ye Nesibe Özer, teftişi yürütecek 3. Daire’ye de Ahmet Hamsici başkan seçildi...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Anayasa değişikliğiyle yenilenen yapısında oluşturulan dairelerin başkan ve üyelerini belirledi. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre değişiklikle 3 daire şeklinde çalışması öngörülen HSYK’nın Birinci Daire başkanlığına İbrahim Okur, İkinci Daire başkanlığına Nesibe Özer, Üçüncü Daire başkanlığına Ahmet Hamsici seçildi. Kurul ayrıca üyelerin hangi dairede çalışacağını da oylamayla belirledi. Ahmet Hamsici aynı zamandaHSYKBaşkanvekili oldu.

1. DAİRE: ATAMA VE EĞİTİMLERİ YAPACAK

HSYK bünyesindeki daireler 7’şer üyeden oluşuyor. 1. Daire hakim ve savcılarla ilgili atama ve nakletme, geçici yetki verme, kadro dağıtma, müstemir yetkileri düzenleme, yıllık ve mazeret izinleri dışında izin verme,TürkiyeAdalet Akademisi tarafından yapılan planlamaya ve alınan taleplere uygun olarak eğitim programlarına katılmaya ilişkin izin verme işlerini, meslek öncesi eğitimde staj mahkemelerini belirleyecek.

2. DAİRE: İHRAÇ VE YÜKSELMELERE BAKACAK

HSYK 2. Daire, hakim ve savcıların her türlü yükselme ve birinci sınıfa ayırma işlemlerini yapmak, görevlerinden dolayı veya görevleri sırasındaki suç soruşturması ile disiplin soruşturma ve kovuşturması sonunda karar vermek, disiplin veya suç soruşturma ve kovuşturması nedeniyle geçici yer değiştirmene veya görevden uzaklaştırmaya karar vermek, meslekten ihraca karar vermekle görevli olacak.

3. DAİRE: TEFTİŞ VE TEFTİŞİN GEREKLERİ

3. Dairenin görevleri ise hakim ve savcı adaylarını mesleğe kabul etmek, hakim ve savcıların denetleme işlemlerini Teftiş Kurulu’na yaptırmak, hakim ve savcılar hakkındaki ihbar ve şikayetlere bakmak, görevden dolayı veya görevleri sırasında işlediği suçları araştırmak, gerektiğinde inceleme ve soruşturma için teklifte bulunmak, hakimlik ve savcılık görevine tekrar atanma ile diğer hizmetlerden mesleğe atanma talepleri hakkında karar vermek, meslekten çekilme, çekilmiş sayılma ve görevin sona ermesi hakkında karar vermek olacak.

İşte üyelerin yeni görevleri

Başkanlığına İbrahim Okur’un seçildiği 1. Daire üyeliklerine ise Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu,Adalet BakanlığıMüsteşarı Ahmet Kahraman, İsmail Aydın, Prof. Dr. Bülent Çiçekli, Dr. Teoman Gökçe ve Ahmet Berberoğlu getirildi. Başkanlığına Nesibe Özer’in seçildiği 2. Daire üyeliklerine ise Ali Suat Ertosun, Prof. Dr. Ahmet Gökçen, Ziya Özcan, Hüseyin Serter, Ali Aydın ve Birol Erdem seçildi. Ahmet Hamsici’nin başkan seçildiği 3. Daire üyeliklerine ise Ahmet Karayiğit, Zeynep Kavlak, Ömer Köroğlu, Ahmet Kaya, Rasim Aytin ve Resül Yıldırım seçildi.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,664 µs