En Sıcak Konular

TSK'nın telsizi PKK'ya çalışıyor

22 Aralık 2010 08:25 tsi
TSK'nın telsizi PKK'ya çalışıyor

Deniz Koçer kod adlı Kadri Cihan, savcılık ifadesinde örgütün son dönem stratejisini anlattı.

Cihan PKK'nın 'Ulusal Kürt Ordusu' kurmayı planladığını söyledi. TSK'nın bölgede 20 yıldır aynı telsiz frekanslarını kullandığını belirten Cihan, "Bu örgüt lehine büyük bir hata" dedi.

PKK'nın dağ kadrosunda 18 yıl boyunca üst düzey komutanlık yapan 'Deniz Koçer' kod adlı Kadri Cihan'ın tüyler ürperten itiraf ve bilgilerle dolu savcılık ifadesini Yeni Şafak ele geçirdi. Son olarak sözde Garzan Eyaleti'nde bölük komutanlığı yapan Cihan, güvenlik güçlerine teslim olarak önemli itiraflarda bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği 36 sayfalık ifadesinde PKK'nın kurma planları yaptığı 'Ulusal Kürt Ordusu'ndan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 20 yıldır aynı telsiz kanallarını kullanmasına, Ilısu Barajı'na muhalif eylemlerin arka planından Devrimci Karargah'ın Kandil'deki özel eğitimine kadar birçok önemli konuda bilgi verdi ve itiraflarda bulundu.

ÖCALAN ORDU İSTİYOR

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan Kadri Cihan, 1992 yılında katıldığı örgütten kaçarak geçtiğimiz aylarda güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. İfadesinde örgüte katıldığı günden itibaren aldığı siyasi ve silahlı eğitimler hakkında bilgi veren Cihan, teslim olana kadar Kuzey Irak ve Türkiye topraklarında 12 ayrı bölgede savaşçı ve komutan sıfatıyla eylemlere katıldığını anlattı. Cihan'ın 02.06.2010 tarihli ifadeleri, geçtiğimiz gün gerçekleşen Demokratik Toplum Kongresi'nde hazırlanan taslaktaki hedeflerin örgütten bağımsız olmadığını aylar öncesinden ortaya koydu. Cihan, bölgenin Kürtlerden oluşan bir meclis tarafından yönetilmesi, iç asayişin Kürtlere ait olması, bu ihti-yacın kırsalda çatışan örgüt men-suplarından sağlanması gibi he-deflerden bahsederken "Abdullah Öcalan'ın görüşme notlarından da anlaşılacağı üzere Kürtlerin kendi iradelerini ortaya koymaları ve güvenliklerini sağlamaları amacıyla ulusal bir Kürt ordusu oluşturulmaya çalışılmaktadır" dedi.

İfadesinde TSK'ya karşı geliştirdikleri savunma ve mücadele yöntemlerini de anlatan eski PKK'lı, ilginç bir bilgi verdi. Cihan, TSK'nın 20 yıldır aynı telsiz kanallarını kullandığını söyledi. Bunun örgüt lehine büyük bir hata olduğunu vurgulayan Cihan, şöyle devam etti: "1....5 ve 1....5 numaralı kanalları asker ve korucu kullanmaktadır. Bu kanallardan kriptolu yapılan muhabere veya parazit sesinden bizler hemen arazide birliklerin olduğunu an-layarak gerekli emniyetimizi almaktayız. 1....0 kanalı da hava kanalıdır. Bu kanalı helikopterler kullanmaktadır ve söylediğim gibi yaklaşık 20 yıldan beri bu telsiz kanalları kullanılmaktadır."

TEKNOLOJİLERİ GELİŞMİŞ

PKK'nın telsiz iletişimi noktasında gelişmiş teknolojiye sahip olduğunu dile getiren PKK'lı komutan, TSK'nın bilinen kanallarındaki küçük bir hareketliliğin dahi örgüt tarafından algılanabildiğini belirtti. Örgütün böylece arazide önlem alabildiğini söyleyen Cihan, şöyle konuştu: "Örgütteki telsizlerin özellikleri de aşırı derecede gelişmiş teknoloji olmasından dolayı kriptolu görüşmelerin bile mandallama esnasındaki sinyal vurmasından yer ve mesafesi hakkında net bir bilgi almamızı sağlamaktadır. Bu yüzden askerin arazi faaliyetleri esnasında en azından cep telefonu kullanılması daha güvenlikli olacaktır."


Müslüman Kürt'ü ateist terörist yapıyorlar

İbretlik ifade tutanağı, kandırılarak dağa çıkarılan Kürt gençlerinin nasıl bir asimilasyonla karşı karşıya kaldığını da gözler önüne serdi. PKK'lı terörist Cihan, Müslüman Kürt gençlerinin dağa çıktıktan sonra özel bir eğitimle nasıl ateistleştirildiğini anlattı. "Örgüt mensupları arasında Allah inancı yoktur" diyen terörist Cihan, şöyle konuştu: "Yeni gelen örgüt mensuplarına kesinlikle din ile ilgili söylemler kullanılmıyor. Nedeni örgüte yeni katılanların dini hassasiyetinin olabileceği ihtimalidir. Zaman içerisinde verilen ideolojik eğitimler neticesinde örgüt mensupları ateizm fikrini benimsemektedir."


Devrimci Karargah'a Kandil'de özel eğitim

Cihan, ifadesinde Ergenekon Terör Örgütü bağlantılı Devrimci Karargah'ın da Kandil'de aldığı özel eğitimi de anlattı. PKK kamplarında Türkiye'de faaliyet gösteren bütün sol görüşlü örgüt mensuplarına askeri eğitim verildiğini belirten Cihan, "2005 yılında Kuzey Irakta bulunduğum sırada DKTÖ (Devrimci Karargah Terör Örgütü) mensubu olan 12 örgüt mensubu askeri eğitim almıştı. Bu örgüt mensuplarının kaldığı barakalar benim bulunduğum alandan az bir mesafe uzaklıktaydı" diye konuştu. Cihan, geçtiğimiz yıl Bostancı'daki hücre evine yapılan baskın sırasında bir emniyet amirini şehit eden Devrimci Karargah Terör Örgütü militanlarının Kandil'de özel bir eğitime tâbi tutulduklarını kaydederek "Bu örgüt mensuplarına diğer örgüt mensuplarından ayrı eğitim verilerek tanınmaları engellenmekteydi" dedi.

yenişafak



Bu haber 1,214 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,471 µs