En Sıcak Konular

Rusya'dan kan donduran görüntüler

21 Aralık 2010 19:49 tsi
Rusya'nın resmi devlet televizyonu Rossiya, Voronej kenti yakınlarında ormanda kurulan dazlakların terör kampını gezdi

. Gözleri kapalı şekilde kampa getirilen Rus muhabir, gördüğü manzara karşısında şok olurken, dazlaklar nasıl "düşmanlarını" öldürdüğünü hiç endişe duymadan uygulamalı olarak gösterdi.

Rus uzmanlar, orta vadede etnik düşmanlık gibi sorunların çözülmemesi durumunda Rusya Federasyonu'nun tıpkı eski Sovyetler Birliği gibi dağılacağı uyarısında bulundu.

Rossiya kanalının her pazar günü akşam saatlerinde yayınlanan, Mariya Sittel'in sunduğu "Spetsialnıy Korrespondet" isimli açık oturum programında bu haftaki başlık "Nefretin İlkeleri" idi. Programda önce muhabir Aleksandr Rogatkin'in dazlak terör kampı ziyareti gösterildi. İnternet üzerinden haberleşerek ırkçılarla temasa geçen Rus muhabir, kendilerinden randevu alarak dazlak terör kampını ziyaret etti. Gözleri bağlanarak kampa getirilen Rogatkin, dazlak teröristlerin nasıl savaş eğitimi aldığını izledi. Şişe dolu benzin atarak "hedefi" yakan, silah atan ve "düşmanını" arkadan ve önden bıçaklayan dazlaklar yaptıkları faaliyetlerini överek anlattı.

Muhabir Rogatkin, "Burası Rus Nasyonel Sosyalist örgütünün kampı. Gözlerimizi kapatarak getirdiler. Voronej yakınlığındaki ormanlık bir alan... Rusya'nın çoğu yerinde böyle dazlak kampı var... Burada dazlaklar insan öldürmek için eğitim alıyorlar.. Onlar yıllardır bu savaşa hazırlanıyor. Ölüm ve terör tekniğini öğreniyorlar. Yaklaşık 10 maskeli genç, yaşları ortalama 20" dedi.

Muhabire insan öldürmeğin "tekniğini" anlatan Uragan lakaplı bir dazlak, "Arkadan saldırdığında sırtından ya da böbreklerinden bıçağı saplayacaksın. Ya da boğazını keseceksin. Bıçağı soktuktan sonra döndürmek lazım" dedi. Uragan'ın asıl ismi Artyom Krasnolutksi ve Voronej'in en prestijli yüksek eğitim kurumlarının birinde okuyor, ayrıca çete lideri.

Dazlak lideri, "Bizim için nefret en önemli silah ve araç!" diye mücadelesini tanıtıyor. Muhabir botlarındaki beyaz iplikleri göstererek "Beyaz iplikleri taşımak insan öldürmek anlamına geliyor. İnsan öldürdünüz mü?" sorusuna dazlak lideri Krasnolutski, "Kamera arkasında böyle şeyleri söylemek olmaz. Ama Nasyonel Sosyalistlerin niteliği, sıfatı öldürmektir. Eğer bunu yapmadıysan Nasyonel Sosyalist değilsin" yanıtını veriyor.

Rus muhabir hiç kimse tarafından finanse edilmediklerini iddia eden dazlakların ellerinde çok pahalı tabancaların olduğuna da dikkat çekiyor. Muhabir gördüğü kamptan şok olduğunu saklamayarak, "Olup bitenlere bakılırsa onlara birisi bu eğitimi, silah atmasını ve ateşle oynamasını öğretmiş" değerlendirmesinde bulunuyor. Muhabir, "Bu ziyaretimizin ardından Krasnolutski göz altına alındı. Ülkede böyle kaç tane silahlı örgüt var kimse bilmiyor" dedi.

Rusya'da son dönemde Kafkas kökenli gruplarla ırkçı dazlak gruplar arasındaki çatışmalar nedeni ile Rusya'da tansiyon hala yüksek. İki haftadır polis 2 binden fazla göçmen ve dazlağı göz altına alırken, Rus halkı ırkçı ve dazlak grupların bu seviyede artmasının nedenlerini tartışıyor.

Rusya'nın farklı kentlerinde de ırkçı grupların saldırısına uğrayan eski Sovyet ülkelerinden onlarca göçmen hastaneye kaldırıldı. Rusya insan hakları örgütü Sova'nın verilerine göre yıl başından bu yana etnik nefrete dayalı çıkan 350'inin üzerinde olayda 36 kişi yaşamını yitirdi.



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,830 µs